Es convoca el IV Premi de Recitació Poètica del Segrià

La redistribució de la dotació econòmica, el topall de 18 inscripcions i la itinerància del certamen, les novetats del guardó

Tríptics del IV Premi de Recitació Poètica del Segrià
photo_camera Tríptics del IV Premi de Recitació Poètica del Segrià

Fins al 26 d'octubre resta oberta la convocatòria del quart Premi de Recitació Poètica del Segrià, un guardó organitzat des del Consell Comarcal del Segrià que fomenta els valors de la recitació com a mitjà de creació i comunicació, a la vegada que difondre el patrimoni poètic de les Terres de Ponent.

Entre les novetats de l'edició d'aquest any, cal esmentar la redistribució de la dotació econòmica, que premiarà millor el poema original més destacat; l’establiment d’un topall de 18 inscripcions, per agilitzar el certamen; i la itinerància del premi arreu de la comarca

Almenar serà el municipi escollit per ser escenari d'aquest concurs, que enguany es dedica al professor i escriptor Josep Maria Nogueras, autor de diversos poemaris com ‘Ida y vuelta’ (1997), ‘El tiempo de los árboles’ (2004), 'Tots els camins del vespre' (2008), ‘Quietud’ (2009), ‘Avanzar’ (2017), 'Transparent' (2017) i 'Tocar la llum' (2020). 

La cita tindrà lloc el divendres 4 de novembre, a les 18.00 hores, a la Sala 1 d’Octubre d’Almenar. En ella, cada participant haurà d’interpretar dues rapsòdies: la primera corresponen a la lectura del poema ‘Des del cor de les coses’, del llibre ‘Transparent’, de Nogueras; i la segona, d’un poema de tria lliure que pot ser original de la persona participant o d’altres autories.

La resolució, proclamació i lliurament de premis es farà el mateix dia del certamen

Quant als premis, se’n fixen tres: Premi del jurat a la millor rapsòdia, dotat amb 450 euros i amb formar part del jurat de la pròxima edició del guardó; Premi del jurat a la categoria jove (de 16 a 25 anys), dotat amb 250 euros; i Premi del jurat al millor poema original, dotat amb 300 euros. Aquesta peça formarà part de la publicació ‘Històries Vives del Segrià’ que el Consell Comarcal edita cada dos anys.

El jurat estarà integrat per Eduard Batlle, escriptor i professor; Rosa Mesalles, tècnica de cultura de l’Ajuntament de Lleida; Jaume Belló, actor i professor de teatre; Teresa Malla Aige, cap de l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià; i Marta Aguilà Huguet, tècnica de cultura del Consell, que exercirà de secretària.

El Premi de Recitació Poètica del Segrià està organitzat per l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i de la Diputació de Lleida.

Comentaris