07.10.2022 |
Territoris.cat

El festival Buuuf!!! d'Alcoletge presenta el seu cartell més internacional

Los Excéntricos
Los Excéntricos, Premi Nacional de Cultura
El festival Buuuf!!! d'Alcoletge presenta el seu cartell més internacional

La 7a edició del Festival de Pallassos i Bufons a la gorra Buuuf!!! d'Alcoletge ja té cartellEls dies 13, 14 i 15 d'abril els carrers i places d'aquesta localitat del Segrià acolliran un total de 34 actuacions de 17 companyies amb una marcada presència d'artistes internacionals. Entre ells destaquen el mític pallasso Chacovachi, director de la Convenció Argentina de circ, pallassos i espectacles de carrer i referent indiscutible de la successió d'artistes de carrer d'ArgentinaLos Excéntricos (Premi Nacional de Cultura), la reconeguda pallassa Pepa PlanaLos Barlou (companyia sorgida de la unió de tres pallassos amb una llarga i reconeguda trajectòria) o Wilbur (ex campió d'Espanya de gimnàstica que va deixar la competició per dedicar-se al teatre com a pallasso), per destacar-ne alguns. Completen el cartell Black and BlueCia Passabarret, Ganso&Cia, La Bleda, Marieta Voltereta, Miquelet, Pere Hosta, El Sobrino del Diablo, Catastrofer i la companyia lleidatana La Cremallera i Pallasso Tortellini (el pallasso més jove de les terres de Lleida). Així doncs a Alcoletge hi conviuran durant tres dies companyies de Catalunya, el País Basc, Argentina, Mèxic i França.

El festival, organitzat per l'Ajuntament d'Alcoletge, compta amb el suport de la Diputació de Lleida i l'IEI i està adreçat a tots els públics i adults -tal com remarca el cartell- i tindrà com a novetat un espectacle itinerant, a càrrec de Pere Hosta, així com food trucks que completaran l'oferta lúdica d'aquests tres dies i l'habitual Nit Golfa adreçada al públic adult. Un altre dels públics del festival és el professional del món del clown, que l'organització ha volgut tenir en compte amb la creació de tallers, a càrrec del pallasso Chacovachi, que està adreçat a professionals i aficionats d'aquest món.

Els espectacles tindran lloc en sis escenaris: el Carrer Nou, el Pavelló, l'Amfiteatre, la Carpa, la Sala d'Actes o la Plaça Països Catalans, a banda de l'espectacle itinerant, que passejarà pels diferents carrers del poble.

L'entrada a tots els espectacles i activitats és gratuïta. Es manté, tot i així, el sistema tradicional de passar la gorra perquè el públic faci la seva aportació


L'objectiu del Buuuf!!! és donar a conèixer la cultura dels pallassos i bufons. Tots els espectacles del festival, així com la resta d'activitats programades són d'entrada lliure i al final els artistes passen la gorra, un dels signes d'identitat del festival. Segons explica el director artístic, Magí Valls, El públic ajuda a fer perdurar el festival amb les seves aportacions. Es pot dir que és una fórmula mixta de finançament, és una simbiosi entre sector públic i privat.

El festival Buuuf!!! d'Alcoletge presenta el seu cartell més internacional
comentaris