El Festival Treubanya de Torrefarrera clou amb èxit la seva primera primera edició 

Durant el cap de setmana, el públic ha gaudit d’una programació coeducativa, diversa, inclusiva, cooperativa i igualitària amb cinc espectacles de diferents disciplines artístiques.
L'espectacle de teatre musical 'KL’AA, la teva cançó', d'Inspira Teatre ©AjTorrefarrera
photo_camera L'espectacle de teatre musical 'KL’AA, la teva cançó', d'Inspira Teatre - Foto: cedida per l'Ajuntament de Torrefarrera

Aquest diumenge, 30 de maig, ha tancat el 1r Festival Treubanya, el Festival Familiar d’Arts Escèniques de Torrefarrera, amb èxit de públic i amb la mirada posada ja en una segona edició. Ha comptat amb cinc espectacles de diferents disciplines artístiques com teatre, circ i màgia, a càrrec de companyies catalanes, dues d’elles lleidatanes. Ideat per al públic familiar, posant especial èmfasi en els infants de 0 a 12 anys, ha tingut en compte una acurada programació coeducativa i plural, amb espectacles que respecten valors com la perspectiva de gènere, la diversitat, la inclusió, la cooperació i la pau. 

Primera Edició del Festival Treubanya -  Ajuntament de TorrefarreraInfants acompanyats dels pares entrant en la primera Edició del Festival Treubanya -  Foto: cedida per l'Ajuntament de Torrefarrera

En finalitzar el festival, l’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, va valorar molt positivament aquesta primera edició del Treubanya, assegurant que teníem moltes ganes de celebrar, per fi, el festival després d’haver-se de suspendre inesperadament l’any passat per la situació sanitària”. Va afegir quela infància i la joventut són col·lectius prioritaris per a Torrefarrera, un dels pobles amb més proporció de canalla del país. El nostre objectiu és oferir, més que mai, serveis que responguin a les seves necessitats, sobretot aquells relacionats amb la cultura, un sector que també ha patit amb força els estralls de la pandèmia”. Per això, l’alcalde va assegurar que la celebració del festival ha estat especialment satisfactori. A més, l’èxit d’assistència i el bon ambient respirat aquest cap de setmana indiquen que “anem pel bon camí i ja pensem en una segona edició que segur que serà millor i, si cal, ampliada”.

Latorre va recordar, però, que el festival no té pretensions de ser el més gran ni el més car,però sí d’agradar a la nostra gent i que ajudi a fer pensar. Amb aquest objectiu, la regidoria d’Igualtat ha impulsat aquest esdeveniment cultural, “amb una mirada inclusiva on tothom hi té cabuda, amb una diversitat enriquidora, on la igualtat és la normalitat. Volem ser referents en diversió, valors positius i coeducatius, i aquesta primera edició demostra que ho estem aconseguint”, va reblar l’alcalde.

El diumenge al matí, els espectadors van gaudir de l’espectacle de teatre musical KL’AA, la teva cançó, de la companyia Inspira Teatre, un viatge musical de l’infant en la descoberta del món. I a la tarda, va cloure el festival l’espectacle d’humor gestual i màgia per a tots els públics The Postman, a càrrec de Txema Muñoz

El festival es va inaugurar dissabte amb la xerrada teatralitzada Prou! Surto del conte, realitzada exclusivament per al Treubanya, a càrrec de Cristina Vila, creadora de Cambia el cuento, un projecte que treballa la coeducació com a eina de transformacióCal recordar també que l’il·lustrador Joan Turu ha realitzat un mural cooperatiu amb l’alumnat de 3r de l’Escola La Creu que ha donat la benvinguda als i les visitants del Treubanya en els diferents espais. Entre altres activitats paral·leles, també destaca el Concurs de contes coeductius Treubanya, on van participar els alumnes de 6è de l'Escola La Creu de Torrefarrera.

Comentaris