27.11.2022 |
Territoris.cat

Fira de Lleida rep el màxim reconeixement internacional per dos dels seus salons

És la sisena institució firal de l’Estat pel que fa al nombre de salons internacionals després de Madrid, Barcelona, València, Saragossa i Barakaldo  

Arxiu Municipàlia ©Jordi Gómez
Una imatge d'edicions passades del saló Municipàlia. Foto: Jordi Gómez
Fira de Lleida rep el màxim reconeixement internacional per dos dels seus salons

El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha concedit el distintiu d’Internacionalitat per a aquest 2021 als salons Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola) i Municipàlia (Fira Internacional d’equipaments i Serveis Municipals), una doble certificació que reforça l’estratègia i projecció internacional de Fira de Lleida.

Aquest reconeixement posiciona Fira de Lleida com la 6a entitat firal de l’Estat espanyol pel que fa al nombre de certàmens internacionals, per darrere de Madrid, Barcelona, València, Saragossa i Barakaldo, i la única fira a nivell català, a part de Barcelona. La projecció internacional de Fira de Lleida també queda reflectida amb una notable presència estrangera, en certàmens com Lleida Expo Tren o Innocamping.   

El segell d’Internacionalitat reconeix l’esforç de Fira de Lleida com agent dinamitzador i generador de noves oportunitats de negoci mitjançant l’ampliació de mercats i l’atracció tant de visitants com d’expositors  estrangers i permet als salons seleccionats entrar al Calendari Oficial de Fires Internacionals, que publica cada any el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Segon Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, “les fires internacionals son un instrument clau de promoció comercial i posicionament de la ciutat i el territori i aporten un major valor a les empreses expositores, ja que és un incentiu per participar-hi”. Oró afegeix que “ens satisfà veure reconegut l’esforç que des de Fira de Lleida es fa en pro de la internacionalització de les empreses, i poder posicionar-nos com una de les fires referents de l’Estat”.

Cal recordar que la Fira de Sant Miquel i Eurofruit d’enguany tindran lloc del 30 de setembre al 3 d’octubre, mentre que Municipàlia se celebrarà del 19 al 21 d’octubre. En la darrera edició presencial de la Fira de Sant Miquel i Eurofruit una missió inversa de distribuïdors i importadors del sector agrícola procedents de 9 països (Índia, Panamà, Kazakhstan, Kenya, Marroc, Sèrbia, Sud-àfrica, Uzbekistan i Xile), així com una delegació bielorussa. Quant als expositors, hi van participar empreses i entitats de Bielorússia, Egipte, França, Holanda, Itàlia i Portugal.

D’altra banda, la darrera edició de Municipàlia va registrar expositors d’Alemanya, Bèlgica, Canadà, Dinamarca, França, Itàlia, Països Baixos, Portugal i Regne Unit, a més de diverses missions comercials. Així,   l’Associació Multisectorial d’Empreses (AMEC Urbis) va promoure una acció internacional amb representants  de França, Egipte, Marroc, Romania i Tuníssia, mentre que la Unión Iberoamericana de Municipalistas (UIM) i Fira de Lleida van organitzar una missió tècnica internacional formada per representants de 8 països llatinoamericans (Bolívia, Colòmbia, Equador, Guatemala, Mèxic, Perú, la República Dominicana i Xile).

Fira de Lleida rep el màxim reconeixement internacional per dos dels seus salons
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement