04.03.2021 |
Territoris.cat

Gescaser d'Almacelles guanya 900.000€ de fons europeus per la conservació dels cereals

La firma lleidatana ha desenvolupat un sistema amb nous sensors que analitzen la temperatura, la humitat i la quantitat de cereal desat en magatzems o sitges

 

 

 

arroz portada
La solució s’aplica a qualsevol tipus de cereal com arròs, soja o blat
Gescaser d'Almacelles guanya 900.000€ de fons europeus per la conservació dels cereals

L’empresa Gescaser d'Almacelles ha guanyat 867.000€ de fons europeus provinents del programa Horizon2020 per desenvolupar un sistema de millora de la conservació dels cereals. Aquesta solució s’aplica a qualsevol tipus de cereal (arròs, soja o blat, per exemple) que es troba guardat en grans magatzems o sitges, per assegurar que es troba en condicions òptimes.

El projecte té el suport de la convocatòria SME Instrument, un dels nous programes de l'Horizon2020 orientat específicament a les pimes. La Generalitat, a través d’ACCIÓ, assessora les empreses catalanes en tots els passos per accedir a aquest finançament.

La informació sobre l'estat dels cereals es podrà consultar des de qualsevol dispositiu mòbil amb connexió a Internet

Els sensors desenvolupats per Gescaser controlaran la temperatura dels cereals, el grau d'humitat, la possible proliferació de fongs i la quantitat emmagatzemada. Aquests sensors s'introdueixen en sitges de grans dimensions, que poden mesurar més de 30 metres de diàmetre o 20 d'alçada. A més, per aquest projecte la pime lleidatana desenvoluparà una plataforma web perquè les empreses clientes puguin accedir a aquesta informació des de qualsevol dispositiu mòbil.

“Per nosaltres suposa el salt més important dins la innovació de l’empresa en els últims anys", ha assegurat Amadeu Casañé, export manager de l'empresa. “Els nostres clients són fabricants de sitges o enginyeries que dissenyen plantes d'emmagatzematge claus en mà", explica Casañé, que afegeix que "els usuaris finals són empreses com els Arrossaires del Delta de l’Ebre o la Càmera Arrossera del Montsià". Aquests usuaris són en un 90% internacionals, sobretot de països de Sud-Amèrica, Àfrica o el sud-est asiàtic. Fundada el 1973, l’empresa ha comercialitzat més de 2.000 instal·lacions en 40 països del món.

El projecte té una durada de 24 mesos i es treballarà conjuntament amb l’enginyeria catalana Iris. Gescaser, amb seu a Almacelles, compta amb un equip de 10 treballadors que està en procés d'expansió. Durant els cinc primers anys de comercialització dels nous sensors, l’empresa espera generar una facturació de 32,2M€.

Gescaser d'Almacelles guanya 900.000€ de fons europeus per la conservació dels cereals
comentaris