28.11.2022 |

La Granja d'Escarp presenta el seu pla pel fons Next Generation

L’Ajuntament ha presentat les quatre actuacions del seu projecte d'estalvi, eficiència energètica i reducció d'emissions
Vista aèria de la Granja d'Escarp de nit - Foto: cedida per l'Ajuntament de la Granja d'Escarp
Vista aèria de la Granja d'Escarp de nit - Foto: cedida per l'Ajuntament de la Granja d'Escarp
La Granja d'Escarp presenta el seu pla pel fons Next Generation

L’Ajuntament de la Granja d’Escarp ha presentat quatre actuacions al Programa DUS 5000 “Ajudes per a inversions a projectes singulars locals d’energia neta en municipis de repte demogràfic” per un valor de 706.594,96 euros.

L’objectiu de les actuacions incloses en el projecte presentat a la subvenció és aconseguir la reducció de les emissions, així com aprofundir en l’estalvi energètic, que a la vegada suposarà també un estalvi econòmic.

Les quatre actuacions contemplen la Instal·lació de llumeneres LED d’alta eficiència a l’enllumenat públic; la instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis municipals de l’Escola Sant Jaume, Local Social, Ajuntament i Centre Cívic; la millora de la instal·lació elèctrica i substitució de llumeneres per LED d’alta eficiència als edificis de l’Escola Sant Jaume, Local Social i Centre Cívic, i l'adquisició d’un vehicle elèctric per a la brigada municipal, així com la instal·lació d’un punt de recàrrega elèctrica.

​L’alcalde, Manel Solé, ha destacat que, amb aquest projecte, es pretén aconseguir un municipi més sostenible i respectuós amb el medi ambient, així com reduir la despesa energètica municipal

El pla Next Generation

Els fons Next Generation son un pla de recuperació per a Europa destinat a la transformació, recuperació i modernització de l’economia.

El Pla de recuperació per a Europa té per objectiu transformar els reptes derivats de la pandèmia en una oportunitat per impulsar la transició ecològica i la transformació digital. Amb aquesta finalitat, les institucions europees han creat l'instrument Next Generation EU (NGEU), amb 750.000 milions d'euros, per finançar projectes transformadors.

La Granja d'Escarp presenta el seu pla pel fons Next Generation
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement