La Granja d'Escarp presenta el seu pla pel fons Next Generation

L’Ajuntament ha presentat les quatre actuacions del seu projecte d'estalvi, eficiència energètica i reducció d'emissions
Vista aèria de la Granja d'Escarp de nit - Foto: cedida per l'Ajuntament de la Granja d'Escarp
photo_camera Vista aèria de la Granja d'Escarp de nit - Foto: cedida per l'Ajuntament de la Granja d'Escarp

L’Ajuntament de la Granja d’Escarp ha presentat quatre actuacions al Programa DUS 5000 “Ajudes per a inversions a projectes singulars locals d’energia neta en municipis de repte demogràfic” per un valor de 706.594,96 euros.

L’objectiu de les actuacions incloses en el projecte presentat a la subvenció és aconseguir la reducció de les emissions, així com aprofundir en l’estalvi energètic, que a la vegada suposarà també un estalvi econòmic.

Les quatre actuacions contemplen la Instal·lació de llumeneres LED d’alta eficiència a l’enllumenat públic; la instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis municipals de l’Escola Sant Jaume, Local Social, Ajuntament i Centre Cívic; la millora de la instal·lació elèctrica i substitució de llumeneres per LED d’alta eficiència als edificis de l’Escola Sant Jaume, Local Social i Centre Cívic, i l'adquisició d’un vehicle elèctric per a la brigada municipal, així com la instal·lació d’un punt de recàrrega elèctrica.

​L’alcalde, Manel Solé, ha destacat que, amb aquest projecte, es pretén aconseguir un municipi més sostenible i respectuós amb el medi ambient, així com reduir la despesa energètica municipal

El pla Next Generation

Els fons Next Generation son un pla de recuperació per a Europa destinat a la transformació, recuperació i modernització de l’economia.

El Pla de recuperació per a Europa té per objectiu transformar els reptes derivats de la pandèmia en una oportunitat per impulsar la transició ecològica i la transformació digital. Amb aquesta finalitat, les institucions europees han creat l'instrument Next Generation EU (NGEU), amb 750.000 milions d'euros, per finançar projectes transformadors.

Comentaris