27.10.2021 |
Territoris.cat

La Guàrdia Civil entra a l'Ajuntament i al museu d'Almacelles per suposades contractacions irregulars

Agents de la Guàrdia Civil traient caixes de documentació de l'Ajuntament d'Almacelles
Agents de la Guàrdia Civil traient caixes de documentació de l'Ajuntament d'Almacelles
La Guàrdia Civil entra a l'Ajuntament i al museu d'Almacelles per suposades contractacions irregulars

La Guàrdia Civil ha entrat aquest dimarts a l'Ajuntament d'Almacelles i al museu del municipi per suposades contractacions irregulars, segons han explicat a l'ACN fonts judicials.

El consistori ha explicat a través de Twitter que els agents s'han personat a l'Ajuntament amb una ordre per recavar informació sobre diferents expedients antics. També assegura que ha col·laborat des del primer moment i ho continuarà fent perquè la justícia faci la seva feina. 

Pla mitjà on es pot veure l'alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz, acompanyat de diverses regidores de l'equip de govern després del registre de la Guàrdia Civil a l'Ajuntament, el 12 de març de 2019. (Horitzontal)Els agents han tret del consistori una trentena de caixes amb documentació relacionada amb la contractació de tota mena d'obres, així com material informàtic. El registre ha començat a les 8 del matí.

L'Ajuntament destaca la voluntat de col·laboració amb la investigació judicial

Des del consistori han emès un comunicat en què explica que durant aquest dimarts s'ha efectuat una diligència d'entrada i registre a les oficines de l'Ajuntament d'Almacelles, acordada pel Jutjat d'instrucció número 3 de Lleida, en mèrits d'una causa de la qual es desconeixen més detalls.

La comitiva judicial sortint de l'Ajuntament d'AlmacellesL'Ajuntament ha destacat que, des de l'inici del registre, l'actitud i l'activitat dels treballadors municipals, amb l'alcalde al capdavant, ha estat d'absoluta col·laboració amb els agents actuants i amb el lletrat de l'Administració de justícia, facilitant l'acopi i l'anàlisi de tota la documentació que ha sigut requerida

L'alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz, ha posat de relleu la cordialitat dels agents i ha expressat la seva absoluta confiança en l'Administració de Justícia, tot i que ha qüestionat que aquesta s'hagi vist cridada a intervenir de forma artificiosa en la vida del municipi en múltiples ocasions, judicialitzant pulsions què haurien de ser resoltes per altres vies. Almacelles no es mereix aquesta manera de fer política, ha sentenciat l'alcalde, segons recull el comunicat municipal.

Ibarz destaca que hi ha alguna cosa que ens fa sospitar i va defensar que les eleccions s’han de guanyar amb programes, amb idees. Aquest no és el primer registre que es fa a l’Ajuntament i és que l’any 2016, els Mossos d’Esquadra van registrar el consistori per presumptes irregularitats en personal. Un cas que no estaria relacionat amb l’actual i que en aquell moment, l’origen venia de la denúncia d’una regidora d’ICV. 

La Guàrdia Civil entra a l'Ajuntament i al museu d'Almacelles per suposades contractacions irregulars
comentaris