30.11.2021 |
Territoris.cat

José Ignacio Cubero guanya el Premi del Llibre Agrari de la Fira de Sant Miquel de Lleida

Jurat del Premi Llibre Agrari 2019
Jurat del Premi Llibre Agrari 2019
José Ignacio Cubero guanya el Premi del Llibre Agrari de la Fira de Sant Miquel de Lleida

Agricultura para los que no saben agricultura, de José Ignacio Cubero, ha estat l'obra guanyadora del Premi Llibre Agrari de la Fira de Sant Miquel de Lleida. Es tracta d'una obra la qual, segons l'autor el lector que parteixi de zero en coneixement agrícola trobarà, no un text sobre una ciència i una pràctica tan complexes, sinó els conceptes bàsics en els quals es fonamenta aquesta ciència i aquesta pràctica. José Ignacio Cubero és professor emèrit de Genètica i Millora de Plantes i de Història de l'Agricultura de la Universitat de Còrdova amb una àmplia trajectòria científica i divulgativa en aquests camps.

Jurat Premi Llibre Agrari 2019 (07)La convocatòria literària també ha premiat el treball Calidad del fruto en variedades de melocotonero y nectarina del Banco de Germoplasma de la Estación Experimental de Aula Dei, dels autors Carolina Font, Gemma Reig, Pierre Mignard, Jesús Val i María Ángeles Moreno, en la modalitat d'Articles Tècnics. Es tracta d'un estudi comparatiu de 35 varietats procedents del Banc de Germoplasma de presseguer de l'Estació Experimental d'Aula Dei (EEAD-CSIC, Saragossa).

Ambdós guardons estan organitzats per Fira de Lleida en el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel i del saló Eurofruit, que tindrà lloc del 26 al 29 de setembre, patrocinats pel Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, Col·legi de Veterinaris de Lleida, Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya i CaixaBank. La convocatòria compta amb una dotació econòmica de 3.000 euros pel llibre Agrari, i de 1.000 euros per l'Article Tècnic.

La convocatòria d'enguany ha rebut un total de divuit llibres, en format paper i digitals i la mateixa quantitat d'articles tècnics. El lliurament dels premis es durà a terme en el decurs de la cloenda de la Fira Agrària de Sant Miquel.

José Ignacio Cubero guanya el Premi del Llibre Agrari de la Fira de Sant Miquel de Lleida
comentaris