1.400 joves del Segrià podran gaudir de les accions de salut i educació comarcal

El Consell Comarcal del Segrià ho farà mitjançant els serveis de Joventut 'Jove_Segrià', Referents d'Ocupació Juvenil i Dinamització Cívica 'Segrià Dinàmic'

photo_camera 'És de conya', a càrrec de la companyia Nus Teatre

El Consell Comarcal del Segrià ha començat les actuacions en matèria de prevenció de la salut juvenil i orientació educativa i laboral que formen part de la Taula de Salut i Educació Comarcal.

Durant el curs 2021-2022 es preveu que els diferents recursos arribin a 1.400 joves, principalment dels 12 als 16 anys, amb accions a tots els instituts de la comarca del Segrià

Una de les novetats és que recupera la normalitat i les accions s'estan fent de manera presencial.

A més, aquest curs es fan de manera coordinada mitjançant tres serveis del Consell Comarcal: 'Jove_Segrià', les Referents d'Ocupació Juvenil i el programa de Dinamització Cívica 'Segrià Dinàmic'.

L’educació emocional, les habilitats de vida i l’orientació laboral, la prevenció d'assetjaments entre iguals i bullying, l'homofòbia i la xenofòbia, la igualtat, la salut mental o l'alimentació, alguns dels temes a tractar

Entre les activitats, destaquen els tallers d'orientació educativa que duen a terme les Referents d'Ocupació Juvenil, ja s'han iniciat. És el cas del taller 'Coach per a joves', en què es treballen els valors per la convivència i habilitats de vida.

També s'ha fet a l'INS Seròs per a 140 joves la representació de l'obra 'És de conya', a càrrec de la companyia Nus Teatre, un espectacle de teatre social per adolescents que parla sobre la socialització de gènere, la igualtat, l’amor romàntic i les violències masclistes i subtils dins i fora de la parella.

Per altra banda, a l'INS Canigó d'Almacelles s'ha fet un taller sobre alimentació, hàbits saludables, la imatge personal, els tabús, els mites i les dietes. També s'hi ha pogut veure l'exposició 'Lliures i sense por', igual que a l'INS Joan Solà de Torrefarrera.

En les properes setmaneses faran als diferents instituts de la comarca altres activitats, com el taller 'PsiCoLleida' de salut mental, un taller afectivosexual a càrrec de l'Associació Antisida de Lleida, la caravana pedagògica 'Sex truck' de Les Magranes, la representació de l'obra de teatre '1.000 likes' de Nus Cooperativa o el taller 'Aturem rumors' de Segrià Dinàmic.

Comentaris