L’Ajuntament d’Alcarràs ajudarà gimnasos, centres d’estètica i restauració local

L’equip de Govern també ha aprovat una rebaixa de salari, convidant a l’oposició a fer el mateix
Un dels gimnasos d'Alcarràs en una imatge d'arxiu
photo_camera Un dels gimnasos d'Alcarràs en una imatge d'arxiu

L’ajuntament d’Alcarràs va aprovar en la darrera sessió ordinària de Ple i per unanimitat un ajut pels gimnasos, centres d’estètica, bars, cafeteries i restaurants del municipi per a poder fer front a les conseqüències econòmiques de la crisi sanitària actual. La subvenció, que beneficiarà a un total de 41 establiments i assoleix una partida de 6.600 euros, serà de 66 euros en el cas dels gimnasos i centres d’estètica i de 177 per la restauració.

L’ajuda aprovada vol ser un missatge de suport en vers uns establiments que, amb la seva feina diària, contribueixen a fer d’Alcarràs un poble viu i que estan patint molt aquests darrers mesos, segons els membres de l’equip de govern.

En la mateixa sessió, els regidors de l’equip de govern van aprovar una rebaixa temporal dels que perceben  per la seva activitat al consistori i han plantejat a l’oposició si volen sumar-se a la iniciativa. L’import de les ajudes s’ha calculat a partir de la quota d’escombraries corresponent al segon semestre de l’exercici en curs que ha abonat ja cadascun dels establiments beneficiaris i es finança amb rebaixes de sou aplicades durant sis mesos a partir de l’aprovació de la mesura als emoluments de cada regidor que ho accepti.

La línia de subvenció s’afegeix i complementa altres mesures com el no cobrament fins a l’estiu de 2021 de les taxes corresponents a l’ocupació d’espais públics per instal·lar terrasses, que també ha estat aprovat en aquest ple.

Així, del sou de l’alcalde es detrauran 400 euros durant sis mesos (un total de 2.400), del sou del primer tinent d’alcalde 200 durant mig any (un total de 1.200) i, de cadascun dels cinc regidors de l’equip de govern, 100 euros durant sis mesos (un total de 3.000). En el cas que els regidors i les regidores de l’oposició acceptin també participar, l’import de les subvencions que rebran els establiments beneficiats s’incrementarà de forma proporcional al volum dels nous recursos aconseguits.

La sessió plenària també va servir per reconèixer una compatibilitat a un treballador municipal per dur a terme una activitat per compte propi i per ratificar sancions per un total d’11.062,18 euros a individus que han infringit dins del terme municipal les normes reguladores de la tinença de gossos perillosos, entre altres temes.

comentaris