28.11.2021 |
Territoris.cat

L'Ajuntament d'Alcarràs arxiva l'expedient administratiu obert contra Ezquerra

Dos policies van denunciar Ezquerra per presumpte abús de poder, assetjament laboral i discriminació per qüestió de gènere arran d'un fets que van passar davant de la casa d'Ezquerra i, després, en dependències policials

Imatge d'arxiu del regidor a l'Ajuntament d'Alcarràs, Manel Ezquerra - Foto: Salvador Miret
Imatge d'arxiu del regidor a l'Ajuntament d'Alcarràs, Manel Ezquerra - Foto: Salvador Miret
L'Ajuntament d'Alcarràs arxiva l'expedient administratiu obert contra Ezquerra

L'Ajuntament d'Alcarràs ha arxivat l'expedient administratiu obert per un conflicte ocorregut el 30 de juliol passat entre dos agents de la policia local i el llavors tinent d'alcalde, Manel Ezquerra. Els policies van denunciar Ezquerra per presumpte abús de poder, assetjament laboral i discriminació per qüestió de gènere arran d'un fets que van passar davant de la casa d'Ezquerra i, després, en dependències policials. Ezquerra va negar les acusacions i va qüestionar la versió dels agents.

Des de l'Ajuntament expliquen que s'ha arxivat l'expedient administratiu perquè hi ha dues versions dels fets oposades i perquè el cas està judicialitzat, tot i que encara no s'ha pres declaració judicial a cap dels implicats

A través d'un comunicat, Ezquerra s'ha mostrat "satisfet" per l'arxivament de l'expedient administratiu, a l'espera de com evolucioni el cas per via judicial. Per la seva banda, l'alcalde d'Alcarràs, Jordi Janés, ha dit que des de l'ajuntament desitgen que els fets "s'aclareixin el més ràpid possible" i confien que Manel Ezquerra "pugui demostrar la seva innocència".

Les denúncies per presumptes conductes masclistes, assetjament laboral i abús de poder contra Manel Ezquerra, van implicar dos agents de la policia Local, el mateix Ezquerra i a un veí de la localitat, i van derivar en un seguit d'acusacions creuades, en les quals els agents atribueixen aquestes conductes al fins llavors primer tinent d'alcalde.

Ezquerra, per la seva banda, acusava els agents de mala praxi professional i de "mentir deliberadament" a causa "del seu malestar derivat de la suspensió de la Relació de Llocs de Treball", la qual suposava un baixada dels seus sous.

Arran d'aquest conflicte, el mes d'agost, Janés va suspendre temporalment les funcions al govern municipal d'Ezquerra, fins llavors primer tinent d'alcalde i regidor de Governació i Seguretat. Janés va prendre aquesta decisió, va explicar, després que Ezquerra no acceptés la petició de l'alcalde de disculpar-se i posteriorment rebutgés també l'oferiment de Janés perquè els altres dos regidors de Sempre Alcarràs assumissin les àrees de govern de Governació i Seguretat que tenia Ezquerra.

L'Ajuntament d'Alcarràs arxiva l'expedient administratiu obert contra Ezquerra
comentaris