Alpicat estrena la remodelació del seu nucli històric

El consistori del Segrià, a més, ja gaudeix de nova seu a Cal Negre

Alpicat estrena la seu de Cal Negre.
photo_camera Alpicat estrena la seu de Cal Negre.

Alpicat va inaugurat, el passat dissabte 23 d'octubre, una de les actuacions urbanístiques de més envergadura de la seva història: la remodelació del nucli històric de la població.

Aquesta actuació ha tingut un pressupost de 1,5M d'euros, dels quals 200.000 han estat finançats per la Diputació de Lleida

L'acte d'inauguració va comptar amb l'actuació de l'Agrupació de Vent de l'Escola Municipal de Música d'Alpicat, a més de la presència de les pubilles i hereus del poble i de representants de les entitats i associacions.

Concretament s'han efectuat millores en dues places (1 d'Octubre i Església), en dos carrers (Major i del Raval) i a l'esplanada de l'edifici de La Unió, a més d'adequar els accessos a la plaça de l'Església i al carrer Lleida, d'habilitar un pàrquing al carrer del Raval i de renovar la pavimentació en totes les zones.

També s'han renovat les xarxes i serveis de l'aigua i del clavegueram de la zona, així com el cablejat elèctric en aquests espais i també als carrers Concòrdia i Lleida i als seus accessos. 

La remodelació seguirà amb una segona fase que contempla la reurbanització i reformes als carrers Riba i Centre, i de les vies adjacents, així com l'habilitació d'espais per a aparcament al casc antic. En aquest cas, l'actuació suposarà una inversió de 350.000 euros

Per altra banda, es va fer una jornada de portes obertes per visitar l'edifici de Cal Negre, rehabilitat com a nova seu del consistori

Sobre la remodelació de Cal Negre, aquesta recupera un edifici històric d'un notable valor cultural, construït el 1741 i que l'any 2010 va ser declarat Bé d'Interès Local. 

El nou ús de Cal Negre permetrà solucionar les mancances que plantejava l'anterior seu consistorial, com ara la falta d'espai, de ventilació i il·luminació, a més de problemes d'accessibilitat i normatius d'un edifici que es va inaugurar el 1962, ja fa gairebé 60 anys. 

Comentaris