27.10.2021 |
Territoris.cat

L'Ancesa Jove arriba un any més a Aitona

Aitona Ancesa Jove
Imatge de la primera jornada de l'Ancesa Jove, amb el mural de l'artista Lily Brik al fons
L'Ancesa Jove arriba un any més a Aitona

Aitona és l’amfitriona aquest 2018 de l'Ancesa Jove, la Revetlla de Sant Joan conjunta i de caràcter itinerant que els municipis del Baix Segrià llencen per quart any consecutiu per convertir aquesta festivitat en una referència a les Terres de Lleida. Enguany la festivitat té lloc durant dues jornades, els dies 17 i 23 de juny, i compta amb importants i destacades novetats, així com els ja tradicionals concerts i balls.

Aquest 2018, l’entrada a l’Ancesa Jove és gratuïta per a tothom i l’organització ofereix un programa d'alta volada amb propostes lúdiques, gastronòmiques i formatives adaptades als gustos i interessos dels joves de la comarca. Així, l’activitat ha arrencat aquest diumenge 17 de juny al matí a la zona esportiva amb l’elaboració d’un mural a càrrec de la dissenyadora gràfica i artista urbana LilyBrik, que recentment ha quedat en tercera posició al concurs Graffiti without Gravity, celebrat a Holanda. Ja a la tarda, un cop finalitzat el mural, la jornada s’ha complementat amb un photocall urbà, un berenar popular amb DJ Queralet, l’animació de Batukats de l’Ala i dels Gegants d’Aitona i una Festa Holi.
 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, fa una crida a la participació i explica que ser enguany la seu d’aquest projecte d’abast comarcal és tot un orgull i una oportunitat única donar a conèixer la nostra vila als joves de la comarca i treure a relluir tot el potencial associatiu aitonenc. En aquest sentit, Pujol agraeix la implicació de la Penya Els Tabolls com a un dels organitzadors de l’esdeveniment i afegeix que hem preparat un programa festiu ben complet amb propostes lúdiques i formatives de tot tipus i amb l’objectiu que la jornada sigui tot un èxit.

En paral·lel a la celebració de l’Ancesa Jove, el consistori recorda que els veïns i veïnes també poden gaudir al municipi d’altres propostes durant la Revetlla de Sant Joan; entre elles el sopar popular i la sessió de ball amb el grup Leyenda

23 de juny, dia neuràlgic de la festivitat

Un cop donat el tret de sortida a la festivitat, l’Encesa Jove 2018 reprendrà la seva activitat a Aitona dissabte 23 de juny, en el marc de la Revetlla de Sant Joan.

Des de primera hora del matí i fins ben entrada la matinada el municipi acollirà propostes ben variades com ara una formació per a joves, una cercavila amb els Batukats de l’Ala i els Gegants d’Aitona, un vermut amb DJ Royg, activitats lúdiques i recreatives a la zona esportiva i a les piscines i les actuacions en directe de Kapritxo, La Fuga, Tapeo Sound System i DJ Queralet. El consistori, finalment, agraeix a tots els ajuntaments dels municipis la seva predisposició i voluntat d'entesa per fer realitat aquesta festa.

L'Ancesa Jove arriba un any més a Aitona
comentaris