L'Ancesa Jove arriba un any més a Aitona

Aitona Ancesa Jove
photo_camera Imatge de la primera jornada de l'Ancesa Jove, amb el mural de l'artista Lily Brik al fons

Aitona és l’amfitriona aquest 2018 de l'Ancesa Jove, la Revetlla de Sant Joan conjunta i de caràcter itinerant que els municipis del Baix Segrià llencen per quart any consecutiu per convertir aquesta festivitat en una referència a les Terres de Lleida. Enguany la festivitat té lloc durant dues jornades, els dies 17 i 23 de juny, i compta amb importants i destacades novetats, així com els ja tradicionals concerts i balls.

Aquest 2018, l’entrada a l’Ancesa Jove és gratuïta per a tothom i l’organització ofereix un programa d'alta volada amb propostes lúdiques, gastronòmiques i formatives adaptades als gustos i interessos dels joves de la comarca. Així, l’activitat ha arrencat aquest diumenge 17 de juny al matí a la zona esportiva amb l’elaboració d’un mural a càrrec de la dissenyadora gràfica i artista urbana LilyBrik, que recentment ha quedat en tercera posició al concurs Graffiti without Gravity, celebrat a Holanda. Ja a la tarda, un cop finalitzat el mural, la jornada s’ha complementat amb un photocall urbà, un berenar popular amb DJ Queralet, l’animació de Batukats de l’Ala i dels Gegants d’Aitona i una Festa Holi.
 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, fa una crida a la participació i explica que ser enguany la seu d’aquest projecte d’abast comarcal és tot un orgull i una oportunitat única donar a conèixer la nostra vila als joves de la comarca i treure a relluir tot el potencial associatiu aitonenc. En aquest sentit, Pujol agraeix la implicació de la Penya Els Tabolls com a un dels organitzadors de l’esdeveniment i afegeix que hem preparat un programa festiu ben complet amb propostes lúdiques i formatives de tot tipus i amb l’objectiu que la jornada sigui tot un èxit.

En paral·lel a la celebració de l’Ancesa Jove, el consistori recorda que els veïns i veïnes també poden gaudir al municipi d’altres propostes durant la Revetlla de Sant Joan; entre elles el sopar popular i la sessió de ball amb el grup Leyenda

23 de juny, dia neuràlgic de la festivitat

Un cop donat el tret de sortida a la festivitat, l’Encesa Jove 2018 reprendrà la seva activitat a Aitona dissabte 23 de juny, en el marc de la Revetlla de Sant Joan.

Des de primera hora del matí i fins ben entrada la matinada el municipi acollirà propostes ben variades com ara una formació per a joves, una cercavila amb els Batukats de l’Ala i els Gegants d’Aitona, un vermut amb DJ Royg, activitats lúdiques i recreatives a la zona esportiva i a les piscines i les actuacions en directe de Kapritxo, La Fuga, Tapeo Sound System i DJ Queralet. El consistori, finalment, agraeix a tots els ajuntaments dels municipis la seva predisposició i voluntat d'entesa per fer realitat aquesta festa.

comentaris