És la primera escola agrària catalana a aconseguir la certificació ISO 14001:2015

L'Escola Agrària d'Alfarràs, distingida amb una certificació de gestió medioambiental

Imatge aèria de l'Escola Agrària d'Alfarràs - Foto: Escola Agrària d'Alfarràs
photo_camera Imatge aèria de l'Escola Agrària d'Alfarràs - Foto: Escola Agrària d'Alfarràs
 

L’Escola Agrària d’Alfarràs, un centre formatiu públic del Servei de Formació Agrària (SFA) del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, és la primera escola agrària catalana a aconseguir la certificació ISO 14001:2015 de gestió mediambiental, així com el sisè centre educatiu de tot Catalunya que compta amb aquesta distinció, que té com a objectiu promoure la protecció ambiental i evitar la contaminació del planeta.

A més a més, cal destacar que l’Escola Agrària d’Alfarràs està certificada amb la ISO9001:2015 de gestió de qualitat, treballa en xarxa amb la resta d’Escoles Agràries del SFA, i també amb el Departament d’Educació en el Projecte de Qualitat i Millora Contínua (PQiMC), enfocat a desenvolupar un sistema de gestió de qualitat basat en la millora contínua per tal d’assolir, de manera sostenible, resultats educatius excel·lents.

L’Escola Agrària d’Alfarràs té un ferm compromís amb la sostenibilitat, qualitat, seguretat, salut, i protecció del medi ambient

Segons la directora del centre, Rosa Cortés, des de fa molt temps la gestió ambiental i sostenible forma part de l’ADN de l’Escola Agrària d’Alfarràs. “Ja fa més de 10 anys que formem l’alumnat en producció agroecològica, i fa 3 anys que hem fet la conversió a ecològic de la part de l’explotació de l’escola que quedava pendent. Aquest canvi curricular i procedimental ens ha menat, a poc a poc, cap a una manera de fer i de concebre la nostra feina que encaixa perfectament amb el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat”, afirma.

Les principals accions que s’han dut a terme en el marc de l’obtenció de la ISO 14001:2015 se centren en la vigilància i la reducció dels consums a tots els nivells, la correcta gestió dels residus, l’adequació i la millora de les instal·lacions, i, sobretot i fonamentalment, la formació, la informació, i la conscienciació de tota la comunitat educativa de l’Escola Agrària d’Alfarràs

El centre ha anat fent petits passos al llarg d’aquests últims anys per a obtenir la certificació: “No ens hem plantejat mai aquest projecte com una cursa. Més que una distinció, representa una gran satisfacció perquè ara podem veure el progrés i la feina feta per tot un equip”, valora Rosa Cortés.

De cara al curs 2021–2022, l’Escola Agrària d’Alfarràs ja té en ment algunes de les accions que duran a terme en matèria de gestió ambiental: organització de jornades de divulgació dirigides a l’alumnat i/o altres persones interessades en qüestions ambientals, reducció del consum d’energia elèctrica, estalvi d’aigua de reg, i millora de l’emmagatzematge dels residus.

comentaris