L'Institut de l'Escola del Treball acull la primera presentació del concurs AMIC-Directes

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) ha presentat a Lleida el concurs de creació de contingut audiovisual en català, a una cinquantena d’estudiants
Amic-directes foto
photo_camera Primer acte de presentació del concurs AMIC-Directes a l'Institut Escola del Treball de Lleida

La ciutat de Lleida ha estat la primera a acollir aquest 13 d'octubre, a través d'un acte presencial a l'Institut Escola del Treball, la presentació de la primera edició del concurs de creació de continguts en català en línia per estudiants de segon cicle d'ESO, Batxillerat i CFGM de parla catalana: AMIC-Directes. Durant la presentació, més de 50 estudiants acompanyats pel seu professorat han pogut rebre tota la informació sobre aquest nou concurs, resoldre dubtes i parlar amb alguns dels creadors de contingut els quals formaran part de l'equip de mentors d'aquesta primera edició del certamen.

Una de les representants de l'equip organitzador d'AMIC-Directes, Tània Carrobé, ha remarcat "la importància d'impulsar la llengua catalana a Internet", així com l'objectiu d'apropar els nous canals de comunicació digital als joves a través dels centres educatius. A continuació, una de les mentores del concurs i creadora de continguts audiovisuals a les xarxes socials, Gal·la Martí, ha destacat els diferents creadors digitals que participen com a mentors i que ajudaran als alumnes a planificar i preparar el contingut en directe.


AMIC-Directes, creadors de continguts en català

Aquesta és la primera edició d'AMIC-Directes, un concurs on es busca impulsar l'ús del català entre els joves d'entre 14 i 18 anys a través de les plataformes digitals, com Twitch o YouTube, de manera segura i en el marc de l'entorn lectiu. Els estudiants poden registrar-se tot formant grups d'entre tres i fins a cinc persones, i escollint entre dues categories: Actualitat o E-Sports.

Aquest dilluns 17 d'octubre es donarà el tret de sortida a la primera fase, el Termini Creatiu, on cada grup participant haurà de preparar un únic Stream o vídeo en directe relacionat amb la categoria escollida. Els alumnes podran publicar l'enregistrament dels seus directes fins al 2 de desembre de 2022 i els finalistes es faran públics durant la segona quinzena de desembre a través de la pàgina web i les xarxes socials del concurs. A més a més, durant aquesta fase, diversos creadors de contingut del territori català acompanyaran als estudiants a través de tutorials, sessions de mentoria i classes en directe, per a entendre i facilitar el procés creatiu. 

Els finalistes competiran en una final on els guanyadors seran escollits pel jurat d'AMIC-Directes, premiant els millors directes de cada categoria amb quanties monetàries, amb l'objectiu de què els alumnes puguin invertir-les en material per la creació audiovisual.

Amic-directes foto1
L'AMIC vol potenciar aquesta iniciativa, tenint en compte els nous canals de comunicació i entreteniment que consumeixen els joves

Organitza AMIC, compromís amb l'educació

L’AMIC impulsa aquesta nova iniciativa a la xarxa, la qual té la voluntat de promoure la creació de contingut en línia en català, formant als joves en eines digitals i obrint-los a noves oportunitats de manera segura. L’AMIC representa a més de cinc-centes publicacions en paper i mitjans digitals fortament arrelades arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals.

L'Associació vol potenciar aquesta iniciativa, tenint en compte els nous canals de comunicació i entreteniment que consumeixen els joves, amb la voluntat de promoure la creació de contingut en català a les noves plataformes digitals, perquè forma part del compromís amb l'educació i la llengua catalana.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement