31.07.2021 |
Territoris.cat

Lleida s'omple de llibres, roses i gent per celebrar Sant Jordi

'La dona de la finestra', d'A. J. Finn, i el darrer llibre de Martí Gironell, els més venuts a Lleida aquest atípic Sant Jordi

Sant Jordi Lleida 2
L'Eix Comercial de Lleida durant la jornada de Sant Jordi
Lleida s'omple de llibres, roses i gent per celebrar Sant Jordi

Els carrers i places de Lleida es van omplir al llarg del dia d’ahir per celebrar la diada de Sant Jordi. Lleidatanes i lleidatans van sortir de casa passejant i cercant entre les parades de llibres, roses i artesanies fins localitzar l’exemplar perfecte per regalar (o regalar-se). slide

La jornada a Lleida va començar amb el tradicional esmorzar literari, que cada any organitza Pagès Editors amb motiu de Sant Jordi i que compta amb la participació dels escriptors de l'editorial lleidatana.Sant Jordi Lleida 4

Els indrets que més aglomeracions van rebre, com és costum, van ser l’Eix Comercial i la Rambla d’Aragó


Durant tot el dia, algunes llibreries com la Caselles, Punt del Llibre o Abacus, van acollir les ja tradicionals signatures de llibres per part de diferents autors lleidatans, com ara Marta Alòs, Francesc Canosa, Montse Sanjuán, Marta Vilalta o Jaume Barrull.

Segons els llibreters lleidatans, les vendes van ser molt bones al llarg de la jornada, una tendència que ja es va començar a animar des de finals de la setmana passada.

'La dona de la finestra', d'A. J. Finn, ha estat el llibre més venut a les comarques lleidatanes, tant en català com en llengua castellana. Altres llibres que també han tingut una bona sortida pel que fa a vendes a la demarcació han estat 'La força del destí', de Martí Gironell; 'Jo soc aquell que va matar Franco', de Joan-Lluís Lluís; i 'Bon dia, són les vuit', d'Antoni Bassas.

Pel que fa als autors lleidatans, han encapçalat les vendes 'Al mateix riu d'Heràclit', de Pep Coll; 'Anna Grimm. Memòria Mortal', de Montse Sanjuan; i 'Ulls maragda', d’Alòs. 'Sixena: la croada de la memòria', de Francesc Canosa, i llibres relacionats amb l'1-O, també s'han situat entre els més venuts d'autors locals.
Sant Jordi Lleida 3

Els llibreters lleidatans han fet una valoració positiva d'aquest Sant Jordi tot i que han situat les vendes assolides a nivells d'altres anys

Per altra banda, a causa de la situació política actual, aquest atípic Sant Jordi ha vist la rosa groga compartir protagonisme juntament amb la rosa vermella. Moltes d'elles, a més a més, han estat embolicades amb l'estelada.

En la jornada d'ahir, també va tenir lloc altres actes d'interès com el vermut literari amb escriptor de la llibreria Punt del Llibre, la recepció oficial de la Diputació de Lleida a l'Institut d'Estudis Ilerdencs, la 12a edició de la Marató Lectura del col·legi Lestonnac i l’actuació de la cantautora garriguenca Meritxell Gené, autora del poemari ‘Després dels Esbarzers’.
 

Lleida s'omple de llibres, roses i gent per celebrar Sant Jordi
comentaris