22.05.2022 |

Maials ha tornat a ser l'epicentre del món geganter

La 18a Trobada de Gegants del municipi va comptar amb la participació dels 10 gegants locals i 6 nous gegantonets

18a Trobada de Gegants de Maials
18a Trobada de Gegants de Maials
Maials ha tornat a ser l'epicentre del món geganter

Maials ha tornat a convertir-se aquest diumenge en el centre neuràlgic del món geganter acollint la 18a edició de la seva Trobada de Gegants.

Cita organitzada per la Colla Gegantera de Maials que ha comptat amb el suport de l'Ajuntament i de la Cooperativa del Camp Foment Maialenc

L'activitat, que s'ha reprès amb ganes després de dos anys d'aturada, ha començat amb la plantada davant La Societat, que ha donat pas a una cercavila. La passejada els ha dut a la plaça Eliseu Sales, on s'han dut a terme els balls de lluïment de cada colla, l'acte de lliurament de records i l'esperada cursa de gegants. Un dinar de germanor al poliesportiu amb totes les colles i la gent del poble ha posat la cloenda als actes. 

La Colla Gegantera de Maials compta amb una llarga tradició en el món geganter, i ha aconseguit aplegar colles de Vilafranca de Conflent de la Catalunya Nord, Fènix de Reus, Balaguer i Ratolinet Pérez de Lleida.

Tampoc han faltat els 10 gegants locals, encapçalats per Mistantet, el gegant que enguany ha servit com a imatge del cartell anunciador de la jornada, a més dels 6 nous gegantonets

Cal destacar que per primera vegada els petits geganters, que van fer la seva figura en un taller que la Colla de Maials va organitzar l'estiu passat, podran prendre part en la tradicional cercavila que ha recorregut els carrers i racons més emblemàtics del poble.

Maials ha tornat a ser l'epicentre del món geganter
comentaris