07.04.2020 |
Territoris.cat

Més de 500 persones participen en una jornada sobre l'ametller a La Granja d'Escarp

La jornada s’ha desenvolupat al Centre Cívic Lo Ball
La jornada s’ha desenvolupat al Centre Cívic Lo Ball
Més de 500 persones participen en una jornada sobre l'ametller a La Granja d'Escarp

Més de 500 persones han participat aquest dijous a La Granja d'Escarp en una jornada sobre recol·lecció d'ametller en barda i experiències en fruiter.

La jornada s’ha estructurat en un bloc de ponències que s’han desenvolupat al Centre Cívic Lo Ball, i que han anat a càrrec del Centro de Edafología y Biología Aplicada del Segura (CEBAS), del Centro de Investigación y Tecnología Agro-alimentaria de Aragón (CITA), de Futuralmond i d'Agromillora, entitats organitzadores. En acabar aquestes sessions, s’ha fet una demostració pràctica de recollida d’ametlla a la finca Mas de Felis.

L’alcalde de La Granja d’Escarp, Manel Solé, ha estat l’encarregat, juntament amb el director comercial d’Agromillora Iberia, José Manuel Lacarte, de donar la benvinguda i de presidir la inauguració de la jornada. Les ponències posteriors han anat a càrrec d’Esther Montañés, delegada comercial d’Agromillora Iberia, qui ha impartit la xerrada La almendra en seto; Federico Dicenta, professor-investigador del CSIC-Grup de Millora Genètica de Fruiters-CEBAS-CSIC, amb Nuevas variedades de almendro para zonas frías; José Manuel Alonso, investigador agrari de la Unidad de Hortofruticultura CITA de Aragón, amb Variedades de almendro de floración tardía y extra-tardía del CITA; Shady Saher, enginyer agrònom d’Agromillora Iberia, amb La recolección mecanizada del frutal: una oportunidad para aumentar la rentabilidad de las empresas frutícolas, i Josep Maria Roca, assessor de finques de Futuralmond, amb La experiència de la finca Mas de Felis con el almendro superintensivo.

Comentarios