07.12.2022 |
Territoris.cat

Miquel Pueyo agraeix a Lleida l'esforç per superar el confinament més estricte

La Paeria demana l'obertura de l'interior dels bars i restaurants al 50% i facilitarà obrir les terrasses ampliant l'espai
paer2
Miquel Pueyo agraeix a Lleida l'esforç per superar el confinament més estricte

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha qualificat de bona notícia el relaxament de les mesures de prevenció i la fi del tancament perimetral per a la ciutat i sis municipis del Segrià que es va anunciar ahir després de la disminució de la corba de contagis en aquesta àrea.

Pueyo ha remarcat que "han estat tres setmanes de compromís, de renúncies i d'un esforç ingent per bona part dels ciutadans i ciutadanes de Lleida però la superació d'aquestes mesures de prevenció més estrictes constata que s'ha fet bé la feina".

Des de l'òptica empresarial i ocupacional de la ciutat, el relaxament de les directrius també és una bona notícia perquè permetrà la reactivació de bona part dels sectors que han estat aturats, tot i que les mesures adoptades no responen completament a les demandes del sector de l'hostaleria.

Pueyo ha demanat que els bars i restaurants, a banda de reobrir les terrasses, també puguin oferir servei en l'interior dels seus establiments al 50 %

La Paeria de Lleida posarà en marxa una operativa perquè els bars i restaurants que vulguin posar terrassa ho puguin fer en condicions. En els casos que sigui possible, es podran suprimir places d'aparcament i es tornaran a fer talls de carrer, perquè els negocis puguin ocupar més espai. 

El consistori ha acordat no cobrar la taxa de terrasses pel que queda d'any i nous ajuts per a aquests sectors

La taxa de reproducció de la malaltia a Lleida està lleugerament per sota d'1, quan la mitjana catalana és d'1,4. A l'inici del confinament perimetral, s'apropava a 2 i el nombre de contagis era 20 vegades superiors al de Barcelona. Així mateix, el nombre d'hospitalitzacions a Lleida s'ha estabilitzat. 

L'Ajuntament de Lleida ha demanat al govern de la Generalitat que ampliï els recursos sanitaris a la regió per evitar tornar a la situació de la qual s'està sortint. Miquel Pueyo s'ha mostrat satisfet per la incorporació de 43 gestors Covid per a Lleida, que en breu podran arribar a ser 49. 

Així mateix, la Paeria demana al Govern espanyol la reactivació dels ERTO amb les mateixes condicions en què eren vigents durant l'estat d'alarma i fer-ho extensiu fins al 30 de setembre; ampliar l'exempció de pagament de la quota d'autònoms afectats per les restriccions, i el compromís de col·laborar a pal·liar els efectes econòmics del tancament.

Miquel Pueyo agraeix a Lleida l'esforç per superar el confinament més estricte
comentaris