28.09.2021 |
Territoris.cat

El monestir d’Aviganya atén 388 visitants el 2019

Turistes2019
El temple obre les portes el primer i últim cap de setmana de cada mes
El monestir d’Aviganya atén 388 visitants el 2019

El monestir d’Aviganya va atendre durant tot el 2019 un total de 388 visitants. La majoria de persones que es van traslladar al temple de Seròs durant l’any passat, un total de 170, venien de les Jornades Europees de Patrimoni i 19 persones del Taller de Bioenergètica.

En l’horari d’apertura habitual, predominaven turistes de Lleida ciutat i de les poblacions properes al monestir com Seròs, Aitona, Alpicat i Massalcoreig. També es va atendre persones que provenien de Barcelona, Tarragona, Zaragoza, Sevilla, Málaga, Mallorca i Tenerife. El destí més llunyà fou Alemanya, amb la visita d’un parell de joves de Bremen que es trobaven d’intercanvi a Seròs, i també un conductor de moto de la població Friedrichshafen que baixava fins al circuit de Jerez.

El temple, el qual obre les portes el primer i últim cap de setmana de cada mes, va atendre durant l’any passat turistes provinents de Lleida ciutat i de les poblacions properes al monestir, d’Espanya i Europa

Una de les visites més rellevants que van apropar-se al monestir durant l’any passat va ser la directora del Museu Montcada i Reixac, Mercedes Duran, la qual va anar acompanyada del periodista Claudio Caruselli i el psicoanalista Danilo Moncada Zarbo di Monforte, tots dos de Roma. Aquest últim, és descendent italià de la família Montcada (una de les més notables de l'Edat Mitjana, especialment a Lleida), i van venir conèixer la recuperació d'aquest espai per part de l'Institut d'Estudis Ilerdencs. També volem fer especial menció a la visita del fotògraf Òscar Mirón en un dels seus darrers dies d’activitat.

Recordem que durant aquest any 2020 es mantindrà l’obertura del monument més important del Segrià en descampat amb la mateixa freqüència del primer i tercer cap de setmana de cada mes.

El monestir d’Aviganya atén 388 visitants el 2019
comentaris