El mural 'Oda al progrés' del grafiter Uri Kthr, guanyador del VII Torrefarrera Street Art Festival

L'obra representa el poder resilient de la naturalesa mitjançant una situació distòpica
photo_camera El mural 'Oda al progrés' de l'artista Uri Kthr, guanyador del premi del jurat - Foto: Ajuntament de Torrefarrera

El jurat del VII Torrefarrera Street Art Festival (TSAF) ha escollit com a guanyador d'aquesta edició el mural 'Oda al progrés' de l'artista Uri Kthr (L'Ametlla de Mar, Tarragona). El primer premi (1.000 euros) s'ha entregat en el marc de la Festa Major. L'obra, de 195 m2, es troba ubicada a l'avinguda Corts Catalanes, 8.

El jurat del certamen, que està format per l'Ajuntament i l'organització del festival, ha premiat aquesta obra d'acord amb criteris d'adaptació a l'entorn, qualitat artística i nivell de definició en l'acabat de l'obra.

'Oda al progrés', d' Uri Kthr expressa el poder resilient de la naturalesa mitjançant una situació distòpica i fantàstica: un robot apreciant la naturalesa.

"El que vull transmetre amb l'obra és que en un futur en el qual la humanitat desaparegui, les nostres produccions i construccions continuaran existint, ja que el seu procés de destrucció serà lent si ha de ser per causes naturals. Però dins d'aquest marc, la naturalesa, salvatge, evolucionarà de nou i tornarà a existir en el planeta", ha explicat l'artista

Després de les set edicions del festival, s'han pintat 60 murals en més de 5.500 metres quadrats de parets del municipi. A més, aquest any per primera vegada i gràcies a l'acord de col·laboració signat entre l'Ajuntament i l'Escola d'Art Ondara, l'alumnat del nou cicle formatiu d'Art Urbà, ha participat en el certamen amb la creació d'un mural i acompanyant els artistes muralistes sota la supervisió d'un professor de l'escola.

Properament, es posarà en marxa la votació online per escollir el guanyador del premi del públic, dotat amb 500 euros.

Com en l'edició anterior, els visitants que vulguin visitar el TSAF disposen de tres rutes per contemplar els murals de totes les edicions tot passejant per Torrefarrera i Malpartit. Aquestes rutes es poden descarregar a la pàgina web www.torrefarrerastreetartfestival.cat.

El TSAF és un certamen internacional, de temàtica lliure, que en les seves edicions anteriors ha comptat amb muralistes d'art urbà nacionals i internacionals. L'objectiu és dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant i apostant per la cultura i l'art urbà com a mitjà d'integració social. El segell de cada artista en cada racó seleccionat ajuda a redescobrir espais, reinventar entorns i fer valdre l'art a peu de carrer. Amb aquesta finalitat, es convoca anualment aquest esdeveniment obert a grafiters i artistes urbans.

 

Relació d'artistes o col·lectius artístics que han participat en el VII Torrefarrera Street Art Festival:

 ·       Didi i Ariita (Miralcamp i Tàrrega, Lleida) – alumnes del cicle d'Art Urbà de l'Escola d'Art Ondara

·       Uri Kthr (L'Ametlla de Mar, Tarragona)

·       Kamma Marlo (Mollerussa, Lleida)

·       Anna Repullo Vique (Sant Feliu de Llobregat, Barcelona)

·       Slomo (Barcelona - Miami)

·       Pipó Malpegados (Xile)

·       AnnaConda (França)

Comentaris