28.10.2021 |
Territoris.cat

El Museu d’Art Jaume Morera acull la reunió plenària de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya

Els museus d’art catalans es reuneixen a Lleida amb motiu del centenari del Morera

morera1
Membres de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya al Museu Morera
El Museu d’Art Jaume Morera acull la reunió plenària de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya

Ahir al matí el Museu d’Art Jaume Morera va acollir la reunió plenària de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya. Ho feu amb motiu el centenari de la pinacoteca.

A la reunió hi van assistir les directives del Museu Nacional d’Art de Catalunya, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, el Museu d’Art de Girona, el Museu del Cau Ferrat de Sitges, el Museu de la Garrotxa d’Olot, el Museu de Lleida Diocesà i Comarcal, el Museu de Valls, el Museu Comarcal de Manresa, el Museu d’Art Modern de Tarragona, el Museu Abelló de Mollet del Vallès, el Museu d’Art de Cerdanyola, el Museu d’Art Jaume Morera, i la Cap del Servei de Museus de la Generalitat de Catalunya.

Entre els temes tractats, destaca la compartició d’informacions relatives als projectes en curs d’alguns museus, com el ‘Projecte d’adequació de l’antic Palau de Justícia com a nova seu del Museu d’Art de Lleida’, la definició d’una política d’adquisicions conjuntes, la producció d’exposicions, la formació de professionals i la celebració de jornades tècniques.

La Xarxa de Museus d’Art de Catalunya aixopluga des de 2014 diverses institucions museístiques amb la finalitat de facilitat polítiques comunes de protecció, recerca i coneixement de patrimoni. També per donar un cop de mà en la formació dels professionals dels museus catalans i la col·laboració dels membres de la xarxa en el desenvolupament de projectes conjunts.

El Museu d’Art Jaume Morera acull la reunió plenària de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya