17.01.2022 |
Territoris.cat

El Museu de Lleida exposarà l'obra retirada de la fira ARCO de Madrid a partir del 7 de març

Obra de Santiago Sierra retirada de la Fira ARCO de Madrid
L'obra de l'artista Santiago Sierra que s'exposarà al Museu de Lleida
El Museu de Lleida exposarà l'obra retirada de la fira ARCO de Madrid a partir del 7 de març

L'obra de Santiago Sierra Presos polítics a l'Espanya contemporània, retirada de la fira ARCO de Madrid la setmana passada, s'exposarà al Museu de Lleida després que fos adquirida per l'empresari lleidatà Tatxo Benet poc abans de la seva retirada i aquest manifestés la seva intenció de posar-la a l'abast de tothom que la vulgui exposar perquè la vegi tanta gent com sigui possible.

La inauguració està prevista el dimecres 7 de març a les sis de la tarda i es podrà veure a la sala d'exposicions temporals del museu fins al 22 d'abril. L'obra inclou 24 fotografies en blanc i negre de rostres pixelats de presos polítics a Espanya, entre els quals hi ha el vicepresident destituït pel 155, Oriol Junqueras, el president d'Òmnium Cultural Jordi Cuixart, l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez, a més d'activistes del 15-M, els joves detinguts a Altasu per una baralla amb guàrdies civils fora de servei o els titellaires de Madrid, entre d'altres.

Les fotografies van acompanyades d'un breu text explicatiu que, sense dir cap nom, permet identificar les persones retratades. L'obra va ser retirada de la fira ARCO de Madrid el passat 21 de febrer a petició d'Ifema, Fira Madrid

L'artista espanyol Santiago Sierra viu i treballa a Madrid. Ha exposat en importants museus, centres d'art i galeries de tot el món i la seva obra està representada per importants galeries d'arreu. L'any 2010 va ser guardonat amb el Premi Nacional d'Arts Plàstiques d'Espanya per la seva obra crítica, que reflexiona sobra l'explotació i l'exclusió de les persones, i genera un debat sobre les estructures de poder. Sierra va rebutjar el premi l'endemà d'haver-li estat concedit a través d'una carta adreçada a la ministra de Cultura, en què criticava l'Estat.

Ua obra com la de Santiago Sierra expressa temes de rabiosa actualitat

El Museu de Lleida assegura que sempre ha tingut la voluntat de ser un referent de la història de la ciutat i del seu territori des de la prehistòria fins al segle XXI. L'objectiu del museu és estar connectat a la realitat, asseguren, no només a la històrica sinó també a la contemporània. És per això que consideren que mostrar l'obra de Santiago Sierra és oferir l'oportunitat per a reflexionar sobre la llibertat d'expressió com a un dels temes claus de l'actualitat. 

El Museu de Lleida exposarà l'obra retirada de la fira ARCO de Madrid a partir del 7 de març
comentaris