21.10.2021 |
Territoris.cat

El nou cartell del Circ Picat avala el festival com tot un referent dins el món del circ

Fins a 30 representacions de 22 companyies nacionals i internacionals formaran part de la nova edició del Festival Circ Picat d’Alpicat, que tindrà lloc del 28 al 30 d’aquest mes de juny.

L'espectacle 'Manneken's Piss' de la companyia Campi Qui Pugui - Yves Humel / Campi Qui Pugui Produccions
L'espectacle 'Manneken's Piss' de la companyia Campi Qui Pugui - Yves Humel / Campi Qui Pugui Produccions
El nou cartell del Circ Picat avala el festival com tot un referent dins el món del circ

El Circ Picat - Festival de Circ i Arts en Viu d’Alpicat arriba a la seva sisena edició amb un cartell de luxe.

Fins a 30 representacions de 22 companyies formaran part de la nova edició del Festival Circ Picat d’Alpicat, organitzat per l’ajuntament del municipi i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i de la Diputació de Lleida, que tindrà lloc del 28 al 30 d’aquest mes de juny i comptarà amb un total de 13 espais que es destinaran a les diferents representacions, tallers, exposicions i food trucks, i també a un servei de Taverna i de Punt d’Informació. 

L’espectacle 'Gravir' de la companyia francesa Les quat’fers en l’air - Les quat’fers en l’airL’espectacle 'Gravir' de la companyia francesa Les quat’fers en l’air - Les quat’fers en l’air

Una edició molt internacional que comptarà amb caps de cartell com la companyia francesa Les quat’fers en l’air, amb l’espectacle Gravir, que després de recórrer nombrosos festivals a Europa arribarà a Circ Picat per fer gaudir de la tècnica del trapezi amb molt d’humor, i la companyia de Kènia Jambo Brothers, que actuarà per primera vegada a l’Estat espanyol amb Men in black, un espectacle que combina acrobàcia, tècnica i molta energia.

Un dels espectacles de la companyia keniana Jambo Brothers - Jambo Brothers

Un dels espectacles de la companyia keniana Jambo Brothers - Jambo Brothers

 

 

 

 

 

 

Els kenians Jambo Brothers actuaran per primera vegada a l'Estat espanyol amb 'Men in black'

També hi actuarà la internacional companyia lleidatana Campi qui Pugui, nominada als premis Max de Teatre 2019, amb el seu espectacle Manneken’s Piss, que es podrà gaudir en dues jornades; la força i l’energia dels segarrencs Sound de Secà, amb Emoriô, un espectacle de percussió, música i dansa; i la tendresa del Pallasso Tortellini, que amb només 16 anys s’està fent un nom en l’escena i que durà a Circ Picat l’espectacle En els núvols, que va estrenar al Festival Buffff d’Alcoletge.

 

Personatges de l'espectacle 'Manneken's piss' de la companyia Campi Qui Pugui - L'espectacle 'Manneken's piss' de la companyia Campi Qui Pugui - Campi Qui Pugui ProduccionsPersonatges de 'espectacle 'Manneken's Piss' de la companyia Campi Qui Pugui - Campi Qui Pugui Produccions

En aquesta nova edició, Circ Picat repeteix el format de tres dies d’espectacles en lloc de dos, una ampliació que va endegar l’any passat i que ha vingut a refermar el certamen com un festival de referència dins el món del circ a nivell català i estatal. També es mantindran les apostes per un públic familiar, per la qualitat dels serveis que s’ofereixen als visitants i pels espectacles de nivell.

Els espais on tindran lloc les representacions són l’Escenari Gran, Molí, Graó, Petits, Espai Solidari, Plaça 1 d’Octubre, Plaça Maria Rúbies, Pista, Roure, La Unió i Tallers

Pel que fa a la resta de companyies catalanes i estatals, destaquen Pep López, La Tresca i la Verdesca, La Guasa Circo Teatro, Javier Aranda, Ortiga, Javier Ariza i Edu Manazas, tots ells amb propostes diferents. Del maresme s'arribaran fins al festival els mataronins Nom Provisional, i de madrid, Kanbahiota. També es podrà conèixer de prop la tècnica de les baldufes de la companyia Penélope y Aquiles, i descobrir l’espectacle de nit per a tots els públics amb humor i mim de Punt Moc, o l’espectacle de clown de La Bella Tour, que ha viatjat arreu d’Europa.

El festival tindrà molt en compte els petits espectadors, sempre fidels a Circ Picat, on podran gaudir dels francesos En votre compagnie, que presentaran Le cirque des eléphants, un espectacle de titelles, i dels catalans El Pájaro Carpintero, que captivaran petits i grans amb un espai de joc lliure i experimentació. Al festival no hi faltaran les actuacions de caire local, com les que protagonitzaran l’Escola de Dansa i l’Escola de Música d’Alpicat, o els tallers de circ del Harri i Txancleta.

Circpicat-2El Circ Picat en edicions anteriors - Festival Circ Picat

De tots els espectacles, només tres seran de pagament, i tindran un cost de 3 euros (Mobil, de La Guasa Circo Teatro, i les dues representacions de Vida, de Javier Aranda, les localitats dels quals costaran 3 euros). Les entrades per aquests espectacles de pagament es podran adquirir a l’Ajuntament d'Alpicat i al Punt d'Informació.


Els orígens del Festival Circ Picat

En un principi, el que acabaria sent el Festival Circpicat, només havia de ser una activitat d’una jornada, adreçada a fer tallers per als infants del municipi d’Alpicat. La cosa va funcionar, va tenir molta acceptació i l'organització va decidir tornar-ho a provar l’any següent, però afegint a la programació espectacles i activitats que giressin al voltant del món del circ i que s'allargarien durant tot un cap de setmana.

El festival va créixer, es va anar consolidant i va entrar en el panorama de les arts escèniques de Lleida.
Avui és un festival totalment establert al territori i de referència en l'àmbit català i estatal, on es pot gaudir d’un cap de setmana d’espectacles de qualitat i una oferta atractiva per al públic familiar.

CARTELL CIRC PICAT

 

 

 

El cartell d’aquesta sisena edició és obra de la dissenyadora Xènia Charles

 

 

 

 

 

 

 

Consulteu tota la programació i tots els detalls al web del Festival Circ Picat aquí.

El nou cartell del Circ Picat avala el festival com tot un referent dins el món del circ
comentaris