Nou dipòsit d'aigua potable pels veïns de Benavent de Segrià

El nou servei de Benavent forma part de la 2a fase del projecte de construcció d'Abastament d'aigua a Lleida i nuclis urbans, que va ser adjudicada per 644.700 euros
Equips de bombeig del dipòsit d'aigua Benavent
photo_camera Equips de bombeig del dipòsit d'aigua Benavent

Després de 12 anys hem aconseguit que els veïns i veïnes de Benavent de Segrià i el poble disposin d'un servei d'abastiment d'aigua digne, amb el que es millorarà la qualitat, la quantitat i la seguretat sanitària, amb aquestes paraules mostrava la seva satisfacció l'alcalde de Benavent de Segrià, Antoni Carré, després de posar en funcionament el nou servei d'abastament d'aigua.

Carré explicava que es tracta d'una reivindicació històrica, d'ençà que el 2008 es va començar amb el projecte. A causa de diferents qüestions, en els darrers anys amb els anteriors governs el projecte es va anar endarrerint, però "finalment veu la llum amb totes les garanties", ha precisat.

L'alcalde de Benavent de Segrià Antoni Carré en el nou dipòsitEl nou servei de Benavent forma part de la 2a fase del projecte de construcció d'Abastament d'aigua a Lleida i nuclis urbans. La part d'obra que afecta Benavent va ser adjudicada per 644.700 euros. En els darrers anys, l'Ajuntament de Benavent ha invertit 54.635 euros en millores al dipòsit i als equips de bombeig.

El dipòsit està ubicat a la carretera de Vilanova, a prop del cementiri municipal. A diferència de l'anterior subministrament d'aigua potable, que s'abastia del Canal de Pinyana, el nou equipament rep l'aigua de l'embassament de Santa Anna i el gestiona l'empresa Cassa. S'han construït dues basses amb una capacitat de 1.600 m³, suficient per a abastir la població durant gairebé quatre dies. L'aigua s'impulsa al municipi mitjançant un grup de pressió regulat per un variador de freqüència.

Comentaris