28.10.2021 |
Territoris.cat

L'Institut d’Alpicat es construirà als terrenys contigus a l’Escola Doctor Serés i estarà operatiu per al curs vinent

L’alcalde afirma que el centre era “una demanda històrica d’Alpicat” i que gaudirà d’una ubicació privilegiada, “amb molts bons accessos” i en una zona amb una intensa “activitat cultural i esportiva"

L'institut d'Alpicat s'ubicarà a tocar de l'Escola Dr. Serés interior
Els responsables s'han desplaçat a la zona per visitar els terrenys on anirà el centre
L'Institut d’Alpicat es construirà als terrenys contigus a l’Escola Doctor Serés i estarà operatiu per al curs vinent

L'Institut d’Ensenyament Secundari d’Alpicat s’ubicarà als terrens contigus a l’Escola Doctor Serés, segons s'ha anunciat aquest dimarts en el marc de la visita realitzada pel director territorial del Departament d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés.

Cullerés ha estat acompanyat per l’adjunta a la direcció, Ester Baños, i per l’arquitecta Marta Trullàs, mentre que Alpicat ha estat representant pel seu alcalde, Joan Gilart, i pel primer tinent d’alcalde, Antonio Tornos, a més de diferents tècnics municipals.

Tots ells han coincidit en assenyalar que es tracta d’una ubicació privilegiada i amb molts bons accessos, en uns terrenys d’uns 2.500 metres quadrats, uns elements que s’han tingut molt en compte a l’hora de l’elecció definitiva, que s’ha fet pública en el decurs de la que ha estat la primera reunió celebrada sobre el terreny a Alpicat, després que s’haguessin dut a terme nombrosos contactes prèvis entre ambdues parts, Ensenyament i l’Ajuntament, que han recordat que la redacció del projecte ja està en licitació.

Començarà amb 60 alumnes en setembre i la previsió és que estigui totalment acabat en tres anys

En aquest sentit, Cullerés ha explicat que, un cop enllestits alguns serrells que quedaven pendents, la ubicació el nou institut serà “a l’illa educativa on hi ha la llar d’infants d’Alpicat i l’escola”, concretament “en els terrenys que hi ha a tocar de l’escola”. El màxim responsable d’Ensenyament a Lleida ha recordat que esperen que l’equipament estigui “en funcionament al setembre” i que la previsió és que “en tres anys ja estigui tot acabat”.

Cullerés ha detallat també que d’entrada el centre, que es construirà amb mòduls, començarà amb “quatre aules” i que la previsió és que ja disposi de “tots els equipaments específics i els complementaris, tallers, aula de música, biblioteca, l’aula de plàstica, ... perquè comencin de manera ordinària la tasca educativa amb el professorat i la direcció corresponents”. En un principi, l’institut començaria amb 60 alumnes, ha puntualitzat Cullerés, que també ha recordat que aquest mateix any es començarà a construir la pista poliesportiva d’un centre educatiu que enllacarà amb el projecte de l’escola Dr. Serés.

Per la seva part, Joan Gilart ha subratllat que Alpicat aporta cada any uns 225 alumnes al Manuel de Montsuar, una xifra que, gràcies a aquest nou institut, a poc a poc aniran reduint. L’alcalde ha destacat que el nou institut era “una demanda històrica d’Alpicat” i que gaudirà d’una ubicació privilegiada, “amb molts bons accessos” i en una zona amb una intensa “activitat cultural i esportiva, amb instal·lacions de tota mena que podran ser aprofitades i compartides”. Gilart també ha volgut subratllar que l’institut estarà completament equipat.

D’aquesta manera, Alpicat disposarà a partir del mes de setembre vinent d’un institut d’ensenyament secundari, que es posarà en marxa amb dos grups de Primer d’ESO i una seixantena d’alumnes, tots ells d’Alpicat, que serà l’única població assignada al nou institut.

La construcció d’aquest nou centre donarà una cobertura que les famílies alpicatines no tenien, alliberant a la vegada espai dels instituts de Lleida ciutat, concretament de l’Institut Manuel de Montsuar, que fins ara era el receptor dels alumnes d’Alpicat.

L'Institut d’Alpicat es construirà als terrenys contigus a l’Escola Doctor Serés i estarà operatiu per al curs vinent
comentaris