Un total de 9 municipis del Segrià ofereixen servei gratuït de cangur

També s’ofereixen un servei de cures a domicili i monitoratge per a activitats puntuals en els municipis que no disposen de servei fix

Temps per cures, temps per tu' a l'escola d'Alfés ©Territoriscat
photo_camera Nou programa 'Temps per cures, temps per tu' a l'escola d'Alfés. Fotografia: Consell Comarcal del Segrià.

'Temps per cures, temps per tu' és un nou programa de cures puntuals i gratuïtes organitzat des del Consell Comarcal del Segrià.

Prova pilot d'un servei de cangur per a les famílies amb infants i joves de 3 a 14 anys

Totes les famílies amb fills i filles d'edats compreses entre els 3 i els 14 anys poden sol·licitar aquest servei. Tot i això, tenen prioritat d’accés les famílies monoparentals, les mares i tutores en situació de violències masclistes, les dones en situació d’atur de llarga durada o majors de 52 anys, les dones migrades i les famílies amb altres responsabilitats de cura acreditada.

El programa s’ofereix a tots els municipis del Segrià, encara que amb diferents serveis. D’una banda, s’habilitarà un servei fix cada dia de dilluns a divendres a la tarda i dissabtes al matí en 9 equipaments municipals. Concretament, a Alfés, Artesa de Lleida, Corbins, Aitona, Alcarràs, Alfarràs, Massalcoreig, Almacelles i Alcoletge.

Els municipis que no disposen de servei fix, s’ofereixen un servei de cures a domicili (amb un màxim de 2 hores i 2 dies a la setmana) i un altre servei de monitoratge per a activitats puntuals per tal que les famílies puguin assistir als tallers, xerrades i/o activitats organitzades per l’ajuntament o les associacions al municipi.

Per al servei fix i el cangur a domicili es pot reservar plaça telemàticament omplint un formulari al lloc web del Consell Comarcal del Segrià o bé posant-se en contacte amb el servei de cures per telèfon o whatsapp (621230501) o correu electrònic [email protected].

Per demanar el servei de cures per a activitats puntuals, cal que la petició es faci a l’ajuntament corresponent, ja que s’haurà de realitzar el servei en un equipament municipal habilitat.

Comentaris