23.05.2022 |
Territoris.cat

La Paeria arranja i estabilitza el talús de la vessant nord-est del Turó de Gardeny

Després de gairebé dos anys, la Paeria treballa per iniciar aquesta tardor les obres per instal·lar una malla metàl·lica de protecció que garanteixi la seguretat de la zona i permeti retirar les tanques
INTERIOR
Aquesta tardor s'iniciaran els treballs d’arranjament i estabilització del talús
La Paeria arranja i estabilitza el talús de la vessant nord-est del Turó de Gardeny

L’Ajuntament de Lleida té previst iniciar aquesta tardor els treballs per l’arranjament i estabilització del talús situat a la vessant nord-est del Turó de Gardeny, que dona a la plaça de l’Exèrcit, després dels despreniments que hi va haver fa un temps.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha explicat que ”el reforç del talús és necessari per garantir la seguretat de la zona i evitar, en el futur, possibles despreniments en una zona amb fort pendent”

A més, Postius ha afegit que “aquest talús portava més de dos anys en aquesta situació i amb les tanques envaint la carretera”. “Des d’Urbanisme, s’ha treballat per tal de trobar una solució econòmicament viable per poder-la tirar endavant i malgrat que s’ha allargat més del que hauríem volgut, a partir del mes d’octubre aproximadament podrem finalment endegar aquestes obres per garantir la seguretat del talús i evitar molèsties veïnals”, ha assenyalat.

Els treballs consisteixen en l’esbrossada del terreny, la recollida dels materials despresos i la instal·lació d’un sistema de protecció format per una malla de filferro elàstic combinat amb ancoratges per a sòls o roca i cables de reforç. La malla tindrà una amplada d’uns 30 metres i una longitud de 21 metres.

Les obres tindran una durada aproximada d’un mes i compten amb un pressupost de 48.399,07 euros. 

La Paeria arranja i estabilitza el talús de la vessant nord-est del Turó de Gardeny
comentaris