La Paeria de Lleida demana subvencions per promoure l'eficiència energètica

horta-mediano

La primera sol·licitud s'ha presentat al programa de finançament europeu H2020, dins d'una línia per promoure el desenvolupament d'eines per a obtenir edificis que generin menors emissions de CO₂. El projecte està liderat per l'IVL Swedish Environmental Research Institute i hi participen dotze socis europeus, entre ells l'Ajuntament de Lleida. Planteja un estudi exhaustiu dels impactes positius –mediambientals, socials i econòmics– que comporta la rehabilitació energètica d'un edifici, per promoure l'ampliació de les accions de millora de l'eficiència energètica en immobles. En el cas de Lleida, es proposa la rehabilitació d'un edifici de protecció oficial, i l'avaluació exhaustiva dels impactes positius que genera, tant energètics com no energètics.

El pressupost total del projecte és de 1.999.454 euros, a repartir entre les accions previstes per tots els socis. L'Ajuntament de Lleida hi participa amb un pressupost de 123.875 euros dels quals ha de cofinançar un 20%. La durada del projecte és de 36 mesos i es preveu el seu inici al mes d'octubre del 2020.

La Paeria proposa adequar instal·lacions fotovoltaiques en cinc escoles públiques de la ciutat, que tenen un alt consum d'electricitat

La segona sol·licitud de subvenció s'adreça a la convocatòria RD 3186/2019 de subvencions a projectes singulars d'entitats locals que afavoreixin el pas d'una economia baixa en carboni en el marc del programa operatiu FEDER de creixement sostenible 2014-2020.

En aquest cas, la Paeria proposa adequar instal·lacions fotovoltaiques en cinc escoles públiques de la ciutat, que tenen un alt consum d'electricitat. La iniciativa té un doble vessant, per una banda d'autoabastiment i estalvi energètic i, per l'altra, com a recurs pedagògic per escolars, mestres i famílies mitjançant panells i altres recursos de comunicació ambiental on s'expliqui com funciona la producció solar elèctrica.

Es tracta de cinc instal·lacions idèntiques, una a cada centre, amb una potència elèctrica d'entre 4 i 6 kW i que incorporaran sistemes de mesura, monitoratge i visualització de les dades per tal que puguin convertir-se en un element educatiu i exemplificant. El pressupost total del projecte és de 83.641,25 euros dels quals l'Ajuntament ha de cofinançar el 50%. En cas de ser atorgada la subvenció, les instal·lacions es durien a terme durant la tardor del 2020, segons ha explicat Talamonte.

Comentaris