La pagesia, protagonista de la 35a edició de la Paella Popular d'Aitona

Un miler de veïns i veïnes van participar en un dels actes més emblemàtics i esperats de la Festa Major al poble

Paella popular - Aitona 2023
photo_camera Un miler de veïns i veïnes van participar d’un dels actes més emblemàtics de la festivitat de Sant Antolí - Foto: Ajuntament d'Aitona

El divendres 1 de setembre es va celebrar a Aitona la tradicional Paella Popular de Sant Antolí, que enguany ha commemorat la seva 35a edició consolidada com un dels actes més icònics i esperats de la Festa Major al poble.

Un miler de veïns i veïnes van participar d’un dels actes més emblemàtics de la festivitat i que enguany va estar presidit per la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret; el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot; el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín; Pere Roqué, president d’ASAJA; i Agustí Jiménez, vicepresident primer de la Diputació de Lleida.

Durant l'acte, que va esdevenir un any més un èxit de participació, els veïns i veïnes van poder gaudir d’una deliciosa ració d’arròs elaborada en una paella gegant a càrrec de cuineres, cuiners i voluntaris.

Paella popular - Aitona 2023
Un miler de veïns i veïnes van participar d’un dels actes més emblemàtics de la festivitat de Sant Antolí - Foto: Jordi Vinuesa

Un sentit homenatge a la tasca dels pagesos de les Terres de Lleida

L’Ajuntament d’Aitona va voler convertir la Paella Popular, en un sincer acte de suport als pagesos aitonencs i del conjunt del territori davant les crisis i abusos dels preus de la fruita que pateixen de forma reiterada el sector.

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, va agrair la presència dels representants institucionals i entitats, i va destacar que “des d’Aitona m’agradaria avui brindar el nostre humil homenatge a la pagesia. Sapigueu que estem al vostre costat, que les vostres reivindicacions són les nostres i que les vostres lluites també les compartim. I sapigueu, finalment, que a Aitona sempre hi trobareu l’escalf, el reconeixement i la col·laboració que us mereixeu i us guanyeu dia a dia amb la vostra feina incansable".

Per la seva part, Pere Roqué, president d’ASAJA, va defensar la importància de la pagesia a casa nostra “ja que és un sector imprescindible en la generació de llocs de treball i ocupació al nostre territori. Actualment, a les Terres de Ponent donem feina a 30.000 persones. Per tant, al mateix temps, la pagesia també genera riquesa als nostres municipis i a les seves gents. I, finalment, és essencial per a pal·liar el progressiu despoblament rural que pateix el nostre país”.

Finalitzada la paella popular, l’orquestra Himalaya va oferir un concert als assistents.

Comentaris