L'església d'Aitona recupera la seva pila baptismal original

l'església d'Aitona amb la pila baptismal original
photo_camera L'església d'Aitona amb la pila baptismal original

L’església de Sant Antolí compta des d’aquesta setmana amb la pila baptismal original on van ser batejats Santa Teresa Jornet, el Beat Francesc Palau i el Beat Josep Camí. Aquesta pila, que es creia perduda, va ser lliurada la setmana passada per un veí de Seròs que la tenia al seu domicili, i ja ha estat reposada en el seu lloc original, al baptisteri de la parròquia. L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, va anunciar el retorn de la pila baptismal el dissabte 29 d’abril, en el marc dels actes del triduo en honor a Santa Teresa Jornet.

La pila baptismal s'havia donat per perduda, però va ser lliurada la setmana passada per un veí de Seròs que la tenia al seu domicili

Per a Aitona i la comunitat cristiana del poble aquesta pila baptismal té un valor que va molt més enllà de material, assegura l’alcaldessa. Es dona la circumstància que els tres religiosos més importants del municipi van rebre el seu primer sagrament en aquesta pila, una pila de la qual només es conservaven fotografies i en molt mal estat. És un goig poder tenir-la de nou amb nosaltres.
L’Ajuntament d’Aitona, a més, va lliurar a la parròquia un quadre amb una fotografia restaurada  de la pila original que també va ser col·locada a la zona del baptisteri, juntament amb un text gravat en un vinil. El bisbe emèrit de la Diòcesi de Lleida, Joan Piris, i el mossèn de la parròquia, van agrair públicament l’alcaldessa la seva dedicació i esforç en els parlaments posteriors a la missa. Durant els actes del triduo en honor a Santa Teresa, organitzat amb motiu del 175è aniversari del seu naixement, també es va inaugurar dissabte la casa museu de la Congregació en l’antiga casa hort de les Germanetes.

Comentaris