Pinten un mural a favor de la bioeconomia a les Escoles Velles d'Alcarràs

Les Escoles Velles seran la futura seu del BioHubLab 2023
El mural de les Escoles Velles d'Alcarràs ©AjAlcarràs
photo_camera El mural de les Escoles Velles d'Alcarràs ©AjAlcarràs

Les parets de les Escoles Velles d'Alcarràs han estat les protagonistes d'acollir un mural que projecta els valors de la bioeconomia en el marc del projecte 'Alcarràs, per un futur de pel·lícula' impulsat des del consistori alcarrasí. L'obra ha anat a càrrec de l'estudi creatiu Cactus Soup i els seus cofundadors, Francesca Basile i Blai Baules que expliquen que el mural forma part d'un projecte transversal, i per això, inclou un vídeo explicatiu i tres pòdcasts que ajudaran a divulgar a la població els valors de l'economia circular i sostenible, i així, diversificar l'economia, fixar el talent i arrelar la població. 

Les Escoles Velles d'Alcarràs seran la seu del BioHubLab 2023 i es transformarà en un laboratori d'empreses de la bioeconomia gràcies al projecte impulsat pel pla de sensibilització sobre la importància de la bioeconomia per al futur d'Alcarràs i del conjunt de les Terres de Lleida

El mural de les Escoles Velles d'Alcarràs ©AjAlcarràs
El mural de les Escoles Velles d'Alcarràs ©AjAlcarràs

Basile i Baules han treballat en el mural durant 10 dies i assenyalen que hi ha hagut una extensa preparació al darrere del que es veu: "des de la gestació del projecte fins que s'ha fet realitat, ha passat un mes". Els artistes han fet servir tècniques mixtes, com són la pintura mural a pinzell, l'esprai i les plantilles. 

Per altra banda, l'alcalde d'Alcarràs, Jordi Janés ha explicat que l'acceleradora d'empreses BioHubLab, forma part del projecte tractor BioHabCat, una finestreta única per al desenvolupament efectiu de la bioeconomia a Catalunya, que contempla fins a tretze línies d'actuació, entre les quals, el foment de l'emprenedoria, que es vehicularà a través de les Escoles Velles d'Alcarràs. 

Què és el BioHabCat?

És un dels 8 projectes tractor que opten a ajuts europeus en el marc del Projecte Estratègic per la transformació econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran. Els vuit projectes, que aspiren a obtenir fons europeus Next Generation, volen transformar l'actual economia de la demarcació en un model competitiu i sostenible d'economia verda, circular i altament digitalitzada. Aquests projectes suposaran una inversió de 500 milions d'euros i la creació de 6.000 llocs de treball fins a l'any 2026 a les Terres de Lleida, Pirineu i Aran.

Comentaris