19.10.2021 |

El Préssec, el gran protagonista d'aquest cap de setmana a Alfarràs

La 27a Fira del Préssec d'Alfarràs ha comptat amb una trentena d’actes per a tots els públics i més de quaranta parades amb productes de proximitat

Préssec
Préssec
El Préssec, el gran protagonista d'aquest cap de setmana a Alfarràs

Aquest cap de setmana, el municipi d'Alfarràs ha viscut la 27a edició de la Fira del Préssec, una cita gastronòmica que consolida la seva ubicació al centre de la vila i que aconsegueix una gran afluència de públic.

Durant la fira, s’han degustat més de 200 quilos de préssecs gràcies a l’Associació de Mestresses de Casa i el Grup d’Esplai El Segrià d’Alfarràs, que han ofert demostracions gastronòmiques i degustacions de préssec cru, en melmelada de préssec, suc de préssec, cuita de préssec i licor dolç de vi de préssec.

Entre altres activitats, ahir diumenge 3 d'octubre al matí, una vintena de voluntàries han protagonitzat una demostració del procés d’elaboració del préssec en conserva

Enguany la Fira del Préssec d'Alfarràs ha experimentat un rècord de participació d’expositors i assistents, tot i la pluja i les restriccions per la COVID-19.

Durant tot el matí de diumenge, els carrers d’Alfarràs han acollit una quarantena de parades amb productes de proximitat, de les quals al voltant de 25 parades han estat del mateix municipi. També s’ha comptat amb un trenet turístic, s’han organitzat visites guiades a l’Escola Agrària i al celler Lagravera i, al migdia, s’ha habilitat un servei de food trucks situat a la plaça Lluís Companys i als bars i restaurants d’Alfarràs.

La 27a Fira del Préssec d'Alfarràs

Ahir al migdia, a més, els veïns i veïnes d’Alfarràs i visitants es van aplegar al voltant del consistori, on ha tingut lloc la sortida de gegants, amb els dos gegants de la vila, Marquès i Marquesa. L’acte ha estat amenitzat per l’agrupació de Grallers d’Alfarràs.

La Fira ha convidat a gaudir del XV Màster de Pesca a mosca del Ribagorçana, una caminada pel terme municipal per penjar les casetes d’ocells i la presentació del llibre ‘La secla’, amb la participació de la seva autora, Verònica Pérez.

La periodista Mari Pau Huguet va ser l'encarregada de clausurar la trobada

El Préssec, el gran protagonista d'aquest cap de setmana a Alfarràs
comentaris