20.01.2022 |
Territoris.cat

Una seixantena d'alumnes de 1r d'ESO inicien el curs en el nou Institut d’Alpicat

Primer dia de classe a l'Institut d'Alpicat inteior
Imatge dels alumnes en aquesta estrena del centre, llargament reivindicat
Una seixantena d'alumnes de 1r d'ESO inicien el curs en el nou Institut d’Alpicat

El nou Institut de Secundària d’Alpicat ha celebrat aquest dijous el seu primer dia de classe, una jornada històrica per a la població, que per fi gaudeix d’un equipament llargament reivindicat, segons fonts de l'Ajuntament. L'estrena ha comptat amb la presència del director territorial d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, i de l’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart.

El centre ha obert les seves portes puntualment a les 8 i quart del matí per donar cabuda a la primera promoció d’alumnes, 61 escolars pertanyents tots ells a Alpicat, l’única població assignada al centre, que d’aquesta manera començarà la seva activitat amb dos grups de Primer d’ESO.

La seva primera directora, Àngels Claramunt: “el curs ha començat amb tota normalitat, puntualment, el dia que tocava, amb tot l’equipament a punt i en ordre”

El nou institut d’Alpicat s’ha edificat en uns terrenys d’uns 2.500 metres quadrats contigus a l’Escola Doctor Serés, amb la qual cosa la població disposarà d’una illa educativa on, a més de l’Institut, hi haurà una llar d’infants i l’escola. D’aquesta manera, es posa fi a la marxa d’alumnes alpicatins a l’Institut Manuel de Montsuar de Lleida, que fins ara era el receptor dels alumnes d’Alpicat.

Al capdavant de l’Institut hi serà la seva primera directora, Àngels Claramunt, que explicava que “el curs ha començat amb tota normalitat, puntualment, el dia que tocava, amb tot l’equipament a punt i en ordre”. Ella serà l’encarregada de supervisar un projecte educatiu que s’ha de materialitzar en un institut que vol que sigui “participatiu, que sigui actiu, en què l’alumnat vingui motivat, amb la mateixa il·lusió que en aquest primer dia”. En aquest sentit, ha destacat que el primer projecte que treballaran els alumnes tractarà precisament de “com volen que sigui aquest institut, que el dissenyin, que el pensin i que l’organitzin, participant i fent-lo créixer, perquè un institut no està mai acabat, sinó que es construeix i es fa gran cada dia”, més encara quan l’únic que s’ha fet fins ara és “prémer el botó d’arrancada”.

El director territorial d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, ha explicat que en els darrers dies s’han ultimat les tasques per poder donar cabuda “als dos grups de Primer d’ESO”, així com a “una pista esportiva per poder practicar esport i tenir un pati pavimentat”. Sobre les feines que encara hi ha pendents, Cullerés ha comentat que només cal acabar “d’endreçar una mica l’entorn” i a poc a poc anar fent créixer l’institut amb l’entrada al centre de la que serà la segona promoció l’any vinent, un fet que provocarà la col·locació “d’uns quants mòduls més per tal d’encabir el nou alumnat i algun taller o aula nous, tal com s’ha fet aquest any”.

Per la seva part, l’alcalde Joan Gilart, s’ha congratulat que Alpicat gaudeixi “per fi, després de tant de temps d’espera, del nou institut”, un equipament que, a parer seu, suposa “una gran riquesa en l'àmbit social i cultural”, perquè tots els joves que fins ara havien de marxar al Manuel de Montsuar, ara “els tindrem aquí, i això significa fer poble, que és el que volem tots”. Segons Gilart, els alumnes estaran “integrats aquí, el que no impedeix que puguin anar més tard a fora, però l’essència no la perdem i els tenim aquí”.

Una seixantena d'alumnes de 1r d'ESO inicien el curs en el nou Institut d’Alpicat
comentaris