El programa #Invulnerables atén 40 famílies amb 85 nens en situació de vulnerabilitat del barri de la Mariola

El projecte aposta pel treball en xarxa entre entitats, institucions i empreses per lluitar contra la pobresa infantil i en l'entorn familiar

Lucía Caram visita al centre materno infantil de la Mariola Interior
photo_camera Lucía Caram visita al centre materno infantil de la Mariola Interior

El programa #Invulnerables es dirigeix als infants i les seves famílies que viuen en un context de màxima vulnerabilitat i s'està desenvolupant al barri de la Mariola de Lleida i en vuit barris d'altres ciutats del país. El seu objectiu és intervenir i desenvolupar un paquet de mesures d'inversió social amb fort impacte al barri on s'actua, a partir del treball en xarxa entre entitats, institucions i empreses, per tal de donar resposta a les necessitats bàsiques no cobertes, tot oferint acompanyament i suport integral a la família, i orientació a pares i mares.

Lucía Caram visita al centre materno infantil de la Mariola textA Lleida, en el marc del projecte s'està atenent en aquests moments a 40 famílies amb 85 nens i joves en situació de vulnerabilitat del barri de la Mariola, gràcies al treball conjunt que porten a terme, juntament amb l'Ajuntament de Lleida, la Fundació Rosa Oriol, l'Obra Social 'la Caixa', la Fundació del FC Barcelona i Benestar Social i Família. En el cas de la Mariola, és l'entitat Prosec qui gestiona les actuacions que es porten a terme, tot i que també compta amb la col·laboració de la Fundació Maristes-Champagnat, entre altres entitats. Cal remarcar que les famílies i els infants que s'estan atenent a la Mariola ja eren beneficiaris fins ara del programa CaixaProinfància tot i que ara s'incorporen també a #Invulnerables. 

Iniciativa realment transformadora, que lluita contra la cronificació i contra els cercles de la pobresa treballant amb nens i joves però també amb els pares i mares per tal d'evitar que tota la vida visquin de la caritat

D'aquesta manera ja s'han posat en marxa aules de reforç escolar i d'estudi assistit i també s'està oferint a les famílies del barri atenció psicoterapèutica, logopèdia i psicomotricitat, a més d'espais familiars que es posaran en marxa en breu. Així mateix, també s'ha començat a derivar les famílies a través del programa Incorpora de l'Obra Social 'la Caixa', dedicat a formar i ajudar persones es situació de vulnerabilitat a accedir al món laboral. Tots aquests recursos i serveis complementen els que ja estaven duent a terme a la Mariola la mateixa Paeria o l'Obra Social 'la Caixa' com ara el CaixaProinfància i l'Incorpora, segons ha explicat la coordinadora dels centres oberts de Prosec, Xesca García. En aquest sentit, Sor Lucía Caram ha defensat la voluntat de seguir ampliant aquests recursos i també ha fet una crida per sumar el implicació de més empreses al projecte.

Lucía Caram visita al centre materno infantil de la Mariola text 1Durant una visita al centre materno infantil de la Mariola, Lucía Caram, que encapçala el programa #Invulnerables, ha remarcat que l'objectiu d'aquesta iniciativa, que ha qualificat de realment transformadora, és lluitar contra la cronificació i contra els cercles de la pobresa treballant amb nens i joves però també amb els pares i mares per tal d'evitar que tota la vida visquin de la caritat. La voluntat és poder oferir-los igualtat d'oportunitats, a partir de la col·laboració publicoprivada i de la suma d'esforços que s'estableix del treball conjunt entre institucions, empreses i entitats socials del territori. 

Per la seva banda, el director de l'Àrea d'Integració Social de la Fundació 'la Caixa', Marc Simón, ha explicat que a través del programa CaixaProinfància també s'està atenent oferint-los diferents recursos 47 famílies en situació de vulnerabilitat amb 98 infants dels barris de Balàfia, Pardinyes i del Secà de Sant Pere de Lleida. La voluntat és incorporar la zona nord-est de la capital del Segrià al programa #Invulnerables, per tal que també puguin beneficar-se d'altres serveis i recursos que possibilita el treball en xarxa que defineix el projecte.

Comentaris