El projecte Espais Naturals de Ponent vol impulsar l'Aiguabarreig Segre-Cinca

L’Associació Leader Ponent va presentar les línies de treball davant els alcaldes de La Granja, Massalcoreig i Seròs

Associació Leader Ponent reunió amb els alcaldes de La Granja d'Escarp, Massalcoreig i Seròs
photo_camera Associació Leader Ponent reunió amb els alcaldes de La Granja d'Escarp, Massalcoreig i Seròs

L'Associació Leader Ponent va presentar la setmana passada, davant els alcaldes de Massalcoreig, Seròs i La Granja d'Escarp, el projecte Espais Naturals de Ponent, un projecte que vol donar valor diferents espais naturals de les comarques del Segrià sud, les Garrigues, el Pla d'Urgell i l'Urgell.

L'objectiu d'aquest projecte és promocionar els espais naturals de Ponent a partir d'una marca conjunta, per tal de millorar l'oferta turística i, en conseqüència, crear activitat econòmica al territori. En el decurs de la reunió es va plantejar la possibilitat de fer-hi activitats com ara trecorientació, activitats naturalístiques i/o ornitològiques, o fins i tot una exposició itinerant que es podria presentar a cada municipi.

Una altra línia de treball que es vol impulsar consisteix a reforçar el valor de l'Aiguabarreig Segre-Cinca mitjançant la informació que es facilita a la web que aquest indret té a Espais Naturals de Ponent (http://www.espaisnaturalsdeponent.cat/ca/espais/2/aiguabarreig-segre-cinca).

Donat que molts espais naturals estan poc equipats i no disposen de senyalització, es creu necessari crear activitat organitzada. Això permetria que es conegués l'espai d'una manera més guiada i, en conseqüència, la visita a aquests espais seria més exitosa.

Entrant més a fons en les activitats que s'impulsarien, primerament es realitzaran activitats de descoberta dels valors naturals, plantejant una proposta d'activitats realitzada per professionals en l'àmbit de l'ornitologia i dels valors naturals. Es preveu l'execució de dues activitats per espai natural (en total una vintena d'activitats), i cada espai natural elegirà dues activitats de l'oferta per realitzar-la al seu espai.

Actualment, es detecta en la societat un interès en activitats de caràcter lúdic a l'aire lliure i sobretot als espais naturals, i aprofitant aquesta tendència social es proposa realitzar les següents accions: caminades temàtiques; Geocaching (es tracta d'un joc, conegut internacionalment a través d'internet, que es realitza a l'aire lliure i consisteix en trobar objectes); Trecorientació (activitat esportiva en la qual els participants fan un itinerari a peu, amb l'objectiu de trobar una sèrie de balises o fites).

En darrer lloc, està previst organitzar activitats que permetin gaudir de l'espai a l'aire lliure a través dels sentits. Sessions de caràcter cultural en la que s'hi trobi l'element musical, complementat amb la gastronomia del producte local. Com per exemple, una activitat als diferents espais naturals per contemplar la posta de sol combinat amb música i tast de productes locals del projecte Gustum.

comentaris