Prop d'una trentena d'història vives optaran al Premi de Relats Curts del Segrià

Certamen organitza pel Consell Comarcal del Segrià, també ha rebut originals d'altres municipis catalans, així com de Mequinensa i Gandia

Premi Relats Curts del Segrià
photo_camera Premi Relats Curts del Segrià

Un total de 27 originals s’han presentat a la IX edició del Premi de Relats Curts ‘Històries Vives del Segrià’, un certamen organitzat des del Consell Comarcal del Segrià i que vol fomentar el català amb la narrativa.

El jurat té unes setmanes per fer valoracions i resoldre el veredicte en base a aquests 27 relats versemblants situats a diferents municipis de la comarca

Pel que fa a l’origen de les propostes presentades, n’hi ha provinents de diferents municipis de la comarca del Segrià, però també dels municipis com ara Esterri d’Àneu, Vilassar de Dalt, Barcelona, Malgrat de Mar, Tarragona, Palafolls, Cerdanyola, Manresa, Santa Maria de Montbui i fins i tot Mequinensa i Gandia.

La temàtica de totes elles es refereixen a la comarca o als municipis del Segrià, i inclouen fets i esdeveniments versemblants.

El jurat està format per persones relacionades amb el món de la llengua i de la literatura catalanes, experts en patrimoni  i representants del CC del Segrià

En aquesta 9a edició, el formen les escriptores Montse Sanjuan i Marta Alòs; l’historiador i expert en patrimoni Jordi Seró; Teresa Malla, consellera i cap de l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià; Ester Martí Sentañes, guanyadora de l’anterior edició del Premi de Relats Curts; i Roger Craviotto, tècnic del Consorci de Normalització Lingüística.

Pel que fa als premis, la persona guanyadora s’endurà 650 euros, mentre que l’accèssit rebrà 250 euros. Tant l’obra guanyadora com l’accèssit formaran part d’una publicació promoguda pel Consell Comarcal del Segrià. En l’esmentada publicació, s'hi podran incloure també altres obres que no hagin estat premiades, però que sí hagin estat destacades pels membres del jurat. També inclourà les obres dels premiats i els finalistes de l’anterior edició dels premis.

Comentaris