El propietari del Fissure accepta vuit mesos d'inhabilitació pel veto a joves amb síndrome de Down

El seu advocat assegura que s'ha arribat a un acord amb la fiscalia i que el responsable del local ha lamentat 'profundament' els fets

fissure11
photo_camera El pub Fissure de Lleida, l'escenari de la discòrdia

El propietari del pub Fissure va declarar ahir al jutjat d'instrucció 3 de Lleida com a investigat per un presumpte delicte de discriminació. 

El bar va vetar en dues ocasions, durant la nit de divendres 31 de març i la matinada del dissabte 8 d'abril, l'accés al local a un grup de joves amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals de l'associació.

Segons l'advocat de l'encausat, Francesc Sapena, el propietari del local ha lamentat 'profundament' tot el que ha passat i ha recordat que aquest pub havia estat el que més gent amb síndrome de Down havia acollit abans dels fets. Considera el que ha passat un "contrasentit" però, tot i això, ha dit, "el sentit de responsabilitat de la direcció del pub ha propiciat que s'acordi amb la fiscalia una rebaixa de pena, però que no es quedin els fets sense sanció i evitar que es produeixin situacions de les mateixes característiques". 

Aquest acord entre les parts seria que l'acusat acceptaria vuit mesos d'inhabilitació per un delicte de discriminació, segons ha informat la fiscalia, i no vuit mesos de presó com ha explicat inicialment l'advocat de la defensa. Aquest pacte però s'haurà de fer efectiu en una vista d'acord fixada pel 27 de juny.