Les proves massives PCR començaran divendres al barri de Balàfia de Lleida

Es concentraran en la població d'entre 18 i 40 anys per aconseguir una "fotografia" de la situació abans de l'inici de curs
reunio paeria2

Les proves PCR massives per detectar asimptomàtics amb la COVID-19 a Lleida ciutat començaran divendres que ve a la tarda al barri de Balàfia.

Així ho ha anunciat la gerent de la Regió Sanitària de Lleida, Divina Farreny, després de reunir-se amb l'alcalde Miquel Pueyo per planificar l'operativa d'aquest cribratge que els dies següents s'estendrà a d'altres barris de la capital del Segrià.

Farreny ha afegit que es farà la prova a una població acotada d'entre 18 i 40 anys però també a infants per tal de tenir una "foto" de quina és la situació a pocs dies de l'inici del curs escolar

A l'espera de concretar els detalls de com es desenvoluparan les proves, Pueyo ha assenyalat que es faran als centres cívics que són competència municipal.

Les PCR es fan per detectar asimptomàtics que inicien les cadenes de transmissió del virus i així poder-los aïllar.

Divendres començaran pel barri de Balàfia de Lleida però Salut té previst passar per alguns barris més que s'aniran concretant més endavant.

Farreny ha qualificat el moment actual pel que fa al nombre d'infectats a Lleida com a "pau tensa". Ha remarcat que hi ha 108 persones ingressades als hospitals de la Regió Sanitària i que 21 pacients es troben a la UCI. Això fa que estiguin en "alerta" i no es pugui "baixar la guàrdia".

comentaris