Puigverd de Lleida organitza un taller de cuina de Nadal anti-malbaratament

El cartell del taller anti-malbaratament alimentari celebrat a Puigverd de Lleida
photo_camera El cartell del taller anti-malbaratament alimentari celebrat a Puigverd de Lleida

Aquest dijous 20 de desembre, a la Llar de Jubilats, l’ajuntament de Puigverd de Lleida ha organitzat una xerrada per sensibilitzar als veïns i veïnes del municipi sobre la problemàtica del malbaratament alimentari. L’acte ha servit per explicar les dades que actualment té Catalunya en termes de desaprofitament de menjar, i per exposar consells i bones pràctiques que tots podem fer a casa per reduir l’abast d’aquesta problemàtica.

L’acte ha conclòs amb un taller de receptes de Nadal antimalbaratament, on s’han vist i practicat algunes receptes aptes per aprofitar les sobres que es produiran a les llars duran les festes

Aquesta activitat s’emmarca dins de la campanya Puigverd contra el malbaratament alimentari, que l’ajuntament ha decidit dur a terme amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya. Segons l’Agència de Residus, a Catalunya es malbaraten anualment 260.000 tones d’aliments en bon estat, i ocasionen a cada ciutadà un despesa de 120 € anuals, a més a més de l’impacte ambiental derivat de la producció i dels residus que es generen, i de les contradiccions ètiques que implica, donat que amb els aliments que es malbaraten a Catalunya es podrien alimentar 500.000 persones durant el mateix període.

Planificar bé les compres, tenir ben organitzada la despensa i la nevera, seguir les indicacions de conservació dels aliments, o aprofitar les sobres per fer el menjar del dia següent, son algunes de les claus per evitar llençar menjar de forma innecessària

Paral·lelament, s’ha editat un cartell, un díptic i una web informativa, per tal de fer difusió dels bons hàbits per fer front a aquesta problemàtica.

Comentaris