02.12.2021 |
Territoris.cat

Punt i final a la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya

Durant l'acte de cloenda es van lliurar el guardons de l'edició, es va rendir homenatge a Eliseo Subiela i es va projectar 'Mai' i 'Me casé con un boludo'

clausura mostra1
Francia, Parra i Ferrer durant la clausura de la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya
Punt i final a la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya

Ahir a la nit la seu de CaixaForum Lleida va acollir l’acte de cloenda de la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya.

Durant l’acte, es va rendir un petit homenatge al cineasta argentí Eliseo Subiela, que traspassà fa uns mesos. A continuació, es va fer menció dels Premis del Palmarès de la programació oficial i, seguidament, es van projectar dos treballs audiovisuals: el curtmetratge 'Mai' (Catalunya) i el llargmetratge 'Me casé con un boludo' (Argentina).

L'acte, presentat per la periodista Gina Raymat, va comptar amb la participació de Juan Ferrer, director de La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que en primer lloc va voler transmetre un missatge de solidaritat per les víctimes de la tragedia de Colòmbia. També va agraïr a tot l’equip tècnic de la Mostra i a les Autoritats el seu suport per fer possible aquesta 23a edició.

Osvaldo Francia, President del Centre Llatinoamericà de Lleida, va transmetre l'agraïment al públic assistent, “que ha fet possible que aquesta edició hagi estat un gran èxit”.

En aquesta 23a edició, la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya s'ha rendit un petit homenatge a Eliseo Subiela. Osvaldo Montes va composar la banda sonora de 6 de les seves pel·lícules. Dues d’elles, 'Pequeños Milagros' i 'Las aventures de Dios', van ser  interpretades pels mestres de l’escola L’intèrpret de Lleida al 2016.

'Mai', el curtmetratge estrenat, és el primer treball de la directora lleidatana Marta González i amb ell explica la història de la Pilar, la Carmeta i la Mari, tres dones que passen les tardes en un banc del seu poble. L’arribada d’una misteriosa parella de noies es convertirà en el tema principal de conversa de les tres amigues.

Per altra banda, el públic assistent també va poder gaudir de 'Me casé con un boludo', film dirigit per Juan Taratulo que ha obtingut el millor ingrés a taquilla a Argentina. 'Me casé con un boludo' ha competit recentment a la Secció Oficial del Festival de Málaga i narra la història de Fabián Brando, l’estrella de cine més famosa i Florencia és una actriu completament desconeguda.

Punt i final a la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya