Quartet Casals, cap de cartell del Raimat Arts Festival

Forma Antiqva clourà el programa a l'església modernista de Raimat

Presentació del festival de Raimat. Foto: RAF
photo_camera Presentació del festival de Raimat. Foto: RAF

El Quartet Casals serà el cap de cartell del programa musical del Raimat Arts Festival (RAF) amb el concert principal al celler Raimat dissabte 5 d'octubre. Mentre que el violoncel·lista Keiran Campbell interpretarà la integral de les Suites de Bach per diferents espais del poble i vinyes de Raimat durant tot aquell cap de setmana, actuació denominada "Bach en el RAF".

També oferirà una classe magistral als alumnes del Conservatori Municipal de Música de Lleida. El programa musical es clourà amb una actuació a l'església modernista del Sagrat Cor de Raimat a càrrec de Forma Antiqva.

El director del RAF, Joan Plana, ha assegurat que el festival es troba en un moment de "consolidació" i per això la qualitat musical és l'objectiu número ú. També pretenen crear sinergies i col·laboracions amb totes les institucions culturals locals i internacionals. Tot plegat, fent les coses "a poc a poc i ben fetes", amb la idea d'anar eixamplant el festival.

La presidenta de la Fundació Comunitària Raimat Lleida (FCRL), Elena de Carandini Raventós, ha insistit en el fet que volen que la gent de Raimat faci seu aquest festival al mateix temps que aspiren a obrir-lo al món i projectar Lleida internacionalment, fent dels artistes, del repertori i del poble, els motius pels quals vinguin els visitants.

Entre les accions beneficiàries de les darreres edicions hi ha la realització de formacions de tractoristes per a joves en situació de vulnerabilitat; els premis al Jove Talent ODS Lleida; les beques per a dones artistes; i la recuperació d'un milió de litres d'aigua, fent del RAF, el primer festival del món "water positive".

La FCRL va néixer el març de 2022 amb el propòsit de potenciar l'entorn de Raimat i la demarcació de Lleida, juntament amb empreses, entitats i persones, mitjançant iniciatives i projectes innovadors, que dinamitzin el territori de forma sostenible i resilient, treballant els eixos d'actuació de l'acció social, la cultura, la innovació i biodiversitat, i el canvi climàtic.

Comentaris