El Raimat Arts Festival, al National Geographic Traveler Korea

Jeong-Ah Kim destaca la capacitat de networking i economia regenerativa que ofereix
El Castell de Raymat impulsa la segona edició del Raimat Arts Fest a benefici de la Fundació Comunitària Raimat Lleida - Foto: Jordi Vinuesa
photo_camera Segona edició del Raimat Arts Fest a benefici de la Fundació Comunitària Raimat Lleida - Foto: Jordi Vinuesa

L'edició coreana del National Geographic Traveler dedica al seu darrer número un reportatge de quatre pàgines al Raimat Arts Festival. La periodista coreana Jeong-Ah Kim, que va visitar el festival convidada pel patrocinador La Roca Village, destaca al seu article la capacitat de networking i economia regenerativa que ofereix aquest festival. "El Raimat Arts Festival és un festival especial on persones amants del vi, els productes gourmets i l'art es reuneixen per promoure el networking per la promoció de la cultura local i crear una comunitat per la regeneració de la regió", detalla Jeong-Ah.

En la seva crònica del festival lleidatà, la periodista coreana destaca la gastronomia del territori amb mencions directes a Taste of Lleida del concert del dissabte; així com al sopar benèfic per a la Fundació Comunitària Raimat Lleida que va acollir el Parador de Lleida el divendres de festival, o el dinar que es va servir a L'Espurna als periodistes forans que es van desplaçar fins a Lleida. "El Taste of Lleida és una jornada de degustació presentada per productors locals abans i després del concert. Els productes saludables elaborats amb ingredients ecològics ens van donar energia fins a altes hores de la nit", relata la periodista.

Jeong-Ah també té paraules de reconeixement per l'alt nivell del concert. Kim explica que ja havia vist actuar a Pablo Sainz-Villegas, "un guitarrista clàssic de fama mundial que va ser artista convidat al Concert de Cap d'Any de la Filharmònica de Berlín del 2020". Així com diu de la soprano canària, Raquel Lojendio, que "es mou lliurement entre la música popular i el repertori clàssic (...) amb una veu rica i delicada". Mentre que del català Albert Guinovart, diu que és "compositor, pianista i successor de la Renaixença cultural ocorreguda a Catalunya a principis del segle XX".

La cronista asiàtica també va visitar el Village matinal que el Festival organitzà el dissabte i diumenge a Raimat Natura, un espai del qual va destacar "una programació amigable que inclou tallers, recorreguts en tren, música en viu i una vinoteca per gaudir amb familiars i amics". Jeong-Ah també fa referència al seu relat del maneig ecològic de la vinya i la carta de vins Raimat.

Finalment, el reportatge compta amb dues recomanacions o apunts sobre el Castell de Raimat i La Roca Village, promotors i patrocinadors del Raimat Arts Festival, respectivament.

Visitar l'article aquí

Comentaris