El centenari celler dóna el tret de sortida a la recol·lecció manual i nocturna

Amb la major vinya d'Europa en propietat, amb una extensió de més de 2.000 hectàrees, la totalitat de la producció de la firma està certificada com Viticultura Sostenible. 

La firma va iniciar dilluns la recol·lecció manual nocturna
photo_camera La firma va iniciar dilluns la recol·lecció manual nocturna

El centenari celler Raimat (Costers del Segre - Lleida) va començar dilluns l'inici de la temporada de verema amb la seva característica recol·lecció manual nocturna, que aquest any es preveu d'excel·lent qualitat. Amb una extensió de més de 2.000 hectàrees de vinya pròpia, el més important d'Europa, i la totalitat de la seva producció certificada com Viticultura Sostenible, Raimat comença la seva verema recollint raïm de la varietat chardonnay que es destina a l'elaboració de cava.Raimat text

El celler prosseguirà amb la verema de ceps destinats a l'elaboració de vins blancs que s'allargarà fins a mitjans del mes d'octubre i que finalitzarà amb la recol·lecció del raïm negre.

El vi Ànima de Raimat va rebre fa uns mesos la Medalla d'Or en el certamen internacional Mundus Vini 2015

Una de les novetats per a aquesta verema és l'ampliació de la seva plantació d'albariño a 18 noves hectàrees, destinades a un dels llançaments més recents i que millor acollida està tenint entre els consumidors, el vi Ànima de Raimat, un vi jove, modern i fresc que fa tan sols uns mesos rebia la Medalla d'Or en el reconegut certamen internacional Mundus Vini 2015. Raimat és avui en dia l'únic celler del nostre país que conrea la varietat albariño fora de la DO Rias Baixas.

La collita prosseguirà les pròximes setmanes i arribarà al mercat en aproximadament un any i mig. Segons Xavier Farré, director de viticultura de Raimat "la previsió és excel·lent, si tot surt segons l'esperat el consumidor notarà la millor expressió d'aromes i gustos en els vins Raimat". La recol·lecció nocturna afavoreix a preservar les aromes i evita fermentacions no desitjades.

Comentaris