Salut prepara l'Hotel Nastasi de Lleida per acollir persones amb coronavirus i contactes directes

L'espai ja va funcionar durant l'abril i maig com a equipament sanitari allotjant pacients amb la covid-19 estables
Imatge de l'exterior de l'Hotel Nastasi de Lleida, el 29 de juny del 2020. (Horitzontal)
photo_camera Imatge de l'exterior de l'Hotel Nastasi de Lleida. Foto: Salvador Miret (ACN)

El Departament de Salut enllesteix els preparatius per habilitar l'Hotel Nastasi de Lleida per tal que pugui acollir a partir d'aquest dimarts persones que hagin de complir quarantena i no pugui complir l'aïllament necessari al domicili, com ara treballadors temporers o persones sense sostre que han arribat al territori coincidint amb la campanya de la fruita.

Complementarà així la resta de dispositius habilitats per Salut a la regió sanitària de Lleida com són l'Hotel Rambla de la capital del Segrià, la casa de colònies la Manreana de Juneda (Garrigues) i els equipaments municipals d'Alcarràs, Soses i Seròs, al Baix Segrià. Actualment, aquests dispositius acullen 75 persones en aïllament, una trentena de les quals amb coronavirus. 

L'Hotel Nastasi ja va funcionar com Hotel Salut durant els mesos d'abril i maig, aleshores acollint pacients amb coronavirus que presentaven un estat estable derivats de centres hospitalaris lleidatans.

Durant la visita que fa ver divendres a Lleida, la consellera de Salut, Alba Vergés, va assegurar que la situació a la regió sanitària Lleida pels darrers brots detectats està "controlada", després de les mesures que s'han pres per aïllar els positius i els contactes directes i també va destacar que la simptomatologia dels casos és lleu. Tot i això, va remarcar la "complexitat social" que suposa poder fer aquest aïllament en el cas dels temporers i altres persones que arriben al territori coincidint amb la campanya de la fruita. Imatge d'una habitació de l'Hotel Nastasi de Lleida, el 29 de juny del 2020. (Horitzontal)

La situació a Lleida se centra en dos escenaris, per una banda als dispositius habilitats que acullen 75 persones, la majoria temporers, i per altra, el brot detectat fa dues setmanes en una residència de la ciutat de Lleida, amb 13 ancians i 5 treballadors que van donar positiu. A més, en els darrers dies es va detectar un brot a la Val d'Aran amb, al menys, set positius entre persones que havien compartit una barbacoa.

A la vegada, preocupa, la proximitat de la regió sanitària de Lleida amb les quatre comarques de la Franja que el govern d'Aragó va decidir retrocedir a la fase 2 de la desescalada després de l'aparició de diversos brots de coronavirus en localitats com ara Binèfar, Saidí o Fraga.

Aquest dilluns, Vergés ha reconegut que la incidència de casos per cada 100.000 habitants és "molt superior" a Lleida en comparació amb la resta de Catalunya. Per això, ha insistit que hi treballen però no amb la idea de tornar a un confinament sinó a "gestionar" els brots.


El darrer balanç diari de Salut, corresponent a aquest dilluns, suma 25 nous positius de covid-19 a la regió sanitària de Lleida, respecte al balanç de diumenge, mentre no se'n comptabilitza cap de nou a l'Alt Pirineu i Aran. D'aquesta manera, el total de casos confirmats a la demarcació de Lleida ascendeix a 2.839 (2.363 a la regió sanitària de Lleida i 476 a l'Alt Pirineu i Aran). En les darreres hores, tampoc s'ha registrat cap mort per coronavirus ni a Ponent ni a Pirineu.

Comentaris