Els ajuntaments ja les podran convocar a partir de la setmana vinent

El Segrià aprova les bases per als ajuts al comerç i serveis

Imatge de l'horta de Lleida
photo_camera Imatge de l'horta de Lleida.

El Consell Comarcal del Segrià ha aprovat definitivament les bases reguladores per a la concessió de subvencions en l'àmbit del comerç i dels serveis, per a la compensació de pèrdues econòmiques com a conseqüència de la Covid-19 als municipis de Lleida, Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, la Granja d'Escarp i Torres de Segre. D'aquesta manera, a partir de la setmana vinent, els ajuntaments ja podran convocar les ajudes per rebre les sol·licituds dels negocis afectats. Tal i com s'ha acordat en el ple d'aquest divendres, en les bases s'hi incorporaran també les al·legacions i la proposta de classificació presentades per la Federació d'Hostaleria de Lleida.

Podran sol·licitar aquests ajuts activitats recreatives musicals (bars musicals, restaurant musical, discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle, sales de concerts, discoteques de joventut, karaokes, concerts d'infància i joventut, cafès teatre i cafès concert), activitats de restauració (restaurants, bars, restaurants-bar i saló de banquets) i allotjaments turístics (hotels, pensions, càmpings i cases Rurals).

Les bases han estat redactades per part del Consell Comarcal del Segrià amb el consens i col·laboració de l'Ajuntament de Lleida i dels sis municipis del Baix Segre afectats (Alcarràs, Aitona, Soses, Seròs, Torres de Segre i la Granja d'Escarp) i la la Cambra de Comerç, Pimec, Fecom i la Federació d'Hostaleria de Lleida.

En total es repartiran quatre milions d'euros, aportats per la Generalitat, amb l'objectiu d'ajudar al manteniment del teixit econòmic i pal·liar, en part, les pèrdues econòmiques que van patir aquests negocis com a conseqüència del confinament del mes de juliol

El ple també ha aprovat inicialment per unanimitat les bases reguladores de les subvencions per a ajuntaments i entitats sense ànim de lucre de la comarca del Segrià per al desenvolupament de projectes municipals i comarcals de suport voluntariat en relació amb l'impacte social de la pandèmia durant l'exercici 2020. En total es repartiran 35.850 euros.

A més, s'ha aprovat el plec de clàusules administratives i tècniques la licitació del contracte de Servei d'Assistència Domiciliària i el conveni de col·laboració de les entitats territorials per a l'execució del projecte estratègic Espais Naturals de Ponent en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020.

comentaris