02.10.2022 |
Territoris.cat

El Segrià porta la cultura a espais patrimonials de la comarca

La primera edició arribarà aquest estiu a Torres de Segre, Soses, Almenar, Torrebesses, Llardecans i Montoliu de Lleida
Cedida pel Consell Comarcal del Segrià
Pla sencer de la vicepresidenta del Consell Comarcal del Segrià i alcaldessa d'Almenar, Teresa Malla, amb el cartell de la primera edició d''Escenaris Singulars', el 8 de juliol del 2021. (Vertical)
La vicepresidenta del Consell Comarcal del Segrià i alcaldessa d'Almenar, Teresa Malla, amb el cartell de la primera edició d''Escenaris Singulars' - Foto: cedida pel Consell Comarcal del Segrià
El Segrià porta la cultura a espais patrimonials de la comarca

La primera edició del projecte cultural Escenaris singulars promogut pel Consell Comarcal del Segrià durà sis propostes culturals a sis espais patrimonials del 16 de juliol al 5 de setembre. L'objectiu és desenvolupar accions que contribueixin a preservar i promoure el patrimoni arquitectònic i la diversitat cultural comarcal. La primera edició d'aquesta iniciativa visitarà aquest estiu Torres de Segre, Soses, Almenar, Torrebesses, Llardecans i Montoliu de Lleida. En concret, s'hi duran a terme propostes relacionades amb la música, dansa, o teatre. El projecte compta amb el suport de la Diputació de Lleida, a través de l'Institut d'Estudis Ilerdencs.

'Espais singulars-Patrimoni arquitectònic i arts escèniques amb visió de territori 2021' és un projecte que ofereix accions culturals diverses d'artistes vinculats a les arts vives en espais patrimonials del Segrià dotats de simbolisme arquitectònic, història i identitat, amb iniciatives al voltant de les arts escèniques com ara música, dansa o teatre per posar en valor els béns d'interès cultural de la comarca. D'aquesta manera, es pretén apropar i donar a conèixer al públic una arquitectura rica i amb valor històric i també espectacles diversos que li ofereixen a l'acció un caràcter dinàmic i més atractiu.

L'estrena dels 'Escenaris singulars' tindrà lloc el 16 de juliol al Museu de l'Evolució (antic molí) de Torres de Segre amb l'espectacle de dansa 'Cad, ballar és vida', amb l'Associació de dansa Terres de Ponent. La segona cita arribarà el dia 25 a l'església parroquial de Sant Llorenç de Soses, on la companyia El Sidral oferirà l'espectacle familiar ‘Històries impossibles’.

L'església parroquial de Santa Maria d'Almenar rebrà el 15 d'agost l'espectacle poètic-musical 'Camins a la introspecció', amb Enric Kahn i Andrea Quirós, mentre que el 21 es podrà veure a l'església de Sant Salvador de Torrebesses l'obra per a tots els públics 'La venjança de don Mendo', amb Teatre del Talión.

Les dues darreres cites arribaran simultàniament el 5 de setembre:. D'una banda, a la Farmàcia Tomàs Pinyol de Llardecans amb Pop Pino Quartet, que oferirà Love Songs, una sessió de pop en format de música de cambra. De l'altra, l'església de la Nativitat de Montoliu de Lleida acollirà un concert amb el quartet vocal EnCantades.

Els espectacles es duran a terme en el mateix entorn on està ubicat l'edifici patrimonial, aprofitant les infraestructures pròpies del municipi. Així mateix, es complementaran amb altres propostes com ara visites guiades, tast de productes locals, informació addicional sobre el Bé Cultural d'Interès Local, entre altres, a càrrec de l'ajuntament adherit a la iniciativa.

El Segrià porta la cultura a espais patrimonials de la comarca
comentaris