El Segrià Sec reclama polítiques actives per evitar incendis "devastadors"

Urgeix a agilitzar la concessió de permisos i l'accés a recursos per adequar accessos o crear zones de seguretat

Zona cremada a l'incendi de la Franja

Data de publicació: diumenge 16 d’abril del 2023, 14:05

Localització: Maials

Autor: Oriol Bosch
photo_camera Zona cremada a l'incendi de la Franja, a Maials - Foto: Oriol Bosch

La Comunitat de Municipis del Segrià Sec reclama un cop més que es posin en marxa polítiques actives de gestió forestal per evitar que els incendis "devastin" el territori, després de l'incendi iniciat dissabte a Mequinensa que ha afectat la Granja d'Escarp, Seròs i Almatret (Segrià). El Segrià Sec urgeix al Departament de Medi Ambient a agilitzar la concessió de permisos perquè els ajuntaments puguin adequar accessos a zones forestals o crear zones de seguretat.

A més, demanen a la Diputació de Lleida que aposti de manera ferma per aquestes accions i habiliti una dotació de recursos suficient perquè els ajuntaments i l'Associació Forestal dels Segrià Sud i les Garrigues Altes executin tasques efectives i coordinades de gestió forestal

Per a la Comunitat de Municipis del Segrià Sec, l'incendi, que ha acabat cremant 453 hectàrees entre Aragó i Catalunya, evidencia una vegada més la necessitat de posar en marxa tasques preventives de forma proactiva en un moment de risc extrem d'incendis i donada la situació de sequera.

En aquest sentit, es demana la materialització d'un conveni entre Diputació de Lleida, ajuntaments i l'Associació Forestal dels Segrià Sud i les Garrigues Altes que permeti l'accés als recursos necessaris de forma àgil.

Mario Urrea, president de la Comunitat de Municipis del Segrià Sec, ha ressaltat la urgència d'una gestió forestal eficaç. "Esperem que la propera notícia no siguin hectàrees cremades ni la manca d'efectius per a l'extinció d'incendis, sinó els recursos i les accions de gestió forestal que s'estan duent a terme al territori mentre encara en tinguem", ha dit.

La nova Associació Forestal dels Segrià Sud i les Garrigues Altes

La Comunitat de Municipis del Segrià Sec, formada pels ajuntaments d'Almatret, Aspa, Llardecans, Maials, Sarroca de Lleida i Torrebesses, està treballant en diversos projectes per a la gestió i aprofitament de la massa arbòria d'Almatret, Maials i d'altres poblacions tant del Segrià com de les Garrigues. Fruit d'aquest treball i de la col·laboració establerta a la Taula de Gestió Forestal i amb Leader Ponent s'ha constituït l'Associació Forestal dels Segrià Sud i les Garrigues Altes.

comentaris