21.10.2021 |

Neix la campanya turística 'Segrià, Terra de Cultura'

El projecte s’ha materialitzat en tres peces temàtiques (gent i cultura, patrimoni i cultura activa) i un espot audiovisual genèric

Campanya 'Segrià. Terra de Cultura'
Campanya 'Segrià. Terra de Cultura'
Neix la campanya turística 'Segrià, Terra de Cultura'

El Consell Comarcal del Segrià va presentar ahir, dijous 1 de juliol, ‘Segrià. Terra de Cultura’, un projecte audiovisual que té com objectiu posar en valor els actius culturals de la comarca, tant pel que fa al patrimoni com a les activitats, i convertir-los en un atractiu turístic.

El projecte s'ha plantejat tenint presents dues finalitats: d’una banda, promocionar turísticament l’oferta cultural del territori, presentant la diversitat d’iniciatives i remarcant l’ampli espectre de públic destinatari; i de l’altra, empoderar els municipis adscrits al Consell a partir de la valorització del patrimoni propi, remarcant el valor del patrimoni existent (material i immaterial) destacant la seva vigència i potencial.

'Segrià, Terra de Cultura' s’ha materialitzat en una doble proposta. D’una banda, un espot audiovisual genèric i, de l'altra, tres peces temàtiques.

 

La primera es basa en l’eix gent i cultura, i presenta les expressions pròpies de cultura popular i el dinamisme de la seva activitat associativa, tot destacant perfils de persones que han contribuït a l’enriquiment de l’activitat cultural des del territori.

La segona peça temàtica té com a eix les visites al patrimoni, i recull diversos punts d’interès representatius del patrimoni arqueològic, arquitectònic, històric i museogràfic del Segrià per fer valdre la tasca divulgativa i d’investigació amb què contribueixen al progrés cultural i científic.

El tercer eix està destinat a la cultura activa i presenta el territori com a emplaçament ideal per al turisme d'experiències a partir de les rutes culturals establertes i l’oferta de serveis associats (visites guiades, excursions, gastronomia, etc.).

 

En les peces audiovisuals, s’han inclòs més de 40 localitzacions de diferents municipis del Segrià repartides en els aproximadament 4 minuts totals

Quant al patrimoni s'inclou la pedra seca (Torrebesses), l’ermita de Sant Jaume (La Granja d’Escarp), l’Arc d’Adar (Llardecans), L’Espai de Memòria Històrica (Almatret), el monestir d’Avinganya (Seròs), el Museu d'Arquitectura i Urbanisme (Almacelles), el Centre d'Interpretació del Món Rural (Alcarràs), la capella de Sant Salvador (Alfés), l’ermita de Carrassumada (Torres de Segre), la Vila Closa (Artesa de Lleida), el castell de Sarroca (Sarroca de Lleida), el pou de gel (Almenar), el jaciment El Bovalar (Seròs), els Trullets (Benavent de Segrià), la Penya del Sagrat Cor (Alguaire), el molí fariner (Almenar), el canal de Pinyana, la reserva d’Utxesa (Torres de Segre), el parc de la Serreta (Corbins) i l’Aiguabarreig (La Granja d’Escarp).

A més, cal remarcar que s’ha comptat amb una cinquantena de persones per a la producció i rodatge dels vídeos, entre aquestes, es pot destacar el Toni (artesà dedicat a la forja a Massalcoreig), l’Antònia (ceramista d’Almacelles), l’Andrés (ballarí i actor de Lleida), Mireia ‘LillyBrick’ (graffitera amb taller a Artesa de Lleida), Pere i Ingrid (companyia de teatre familiar de Corbins), els gegants i grallers de Benavent de Segrià, l’Associació de la Llegenda de Sant Jordi de Puigverd de Lleida i l’Associació Festival Enceses d’Artesa de Lleida.
 

Neix la campanya turística 'Segrià, Terra de Cultura'
comentaris