16.01.2022 |
Territoris.cat

Sortegem quatre entrades pel concert de Joan Blau!

La música lligada a l'esperit de la pagesia, aquest dissabte, al Teatre de l'Escorxador de Lleida.

Sortegem quatre entrades pel concert de Joan Blau!

Talent amb accent lleidatà

Joan Blau, el cantautor de Balaguer, presenta  La Clau aquest dissabte 22 de juny al Cafè del Teatre de l'Escorxador de Lleida, el seu darrer EP. Un treball que retorna a les arrels aquells qui han crescut lluny d'elles, ja que en ell narra la seva fugida de la ciutat i rendeix homenatge a Balaguer, la seva localitat d’acollida. El disc es va presentar a la sala Barts de Barcelona el passat 15 de febrer.

L'artista va canviar Barcelona per Balaguer per anar a la recerca de les seves arrels familiars però també de la seva passió, la música


Cafè, Menjar plàstic, Canviar, Torró i Nits d’estiu són els títols dels temes de La Clau, cançons que caminen sobre melodies senzilles, amb lletres clares i personals i això sí, amb accent lleidatà. El treball es presenta amb el llançament del vídeoclip de Canviar. Amb un directe intimista i sempre acompanyat de bons amics, Blau canta melodies sense artifici que s’enganxen i tenen una frescor sonora i tranquil·la que parlen de la seva vida, d’un sistema de vida, de l’amor i del desamor.

Fotògraf: © Aitor Rodero.Aquestes fotografies tenen drets de copyright. NO POTS descarregar-les ni fer-les servir sense el meu permís. Si vols adquirir-les y fer ús d'elles contacta amb mi en aquest e-mail: aitorrodero@gmail.com.

Un cantautor autosuficient

Blau explica que en aquest disc ha trobat 'la clau' per dedicar-se a la música com a cantautor, que és l’autogestió. Fer-s’ho tot un mateix. L'artista és autosuficient en el sentit estricte de la paraula; s'encarrega des de la creació fins a la comercialització, passant per la producció del disc i la recerca dels concerts, personalment i de forma artesana, tal qual fan els pagesos.

D'aquesta manera, l’any passat, les seves cançons van sonar a més de 150 concerts


Blau va iniciar la seva carrera com a cantautor l’any 2015 en la presentació del llibre Cambio de Rasante del seu amic Víctor Lorenzo i el 2016, publica el single Blau, dues cançons que formen part del seu primer treball, gravat a la Bucbonera Studios, amb la producció de Luis Robisco. Somnis és el nom del disc, presentat el novembre de 2016 a la Sala Barts Club de Barcelona. L’abril de 2017, juntament amb Mia Fuentes, presenta el single 23 d’abril. La nova cançó de Sant Jordi, amb una gran acollida. El 2018 presenta el single Cafè, una de les cançons que conformen La Clau.
 
Escriure, compondre i cantar les seves cançons s’ha convertit en la principal feina d’aquest cantautor resilient, com li agrada anomenar-se, que va canviar Barcelona per Balaguer per anar a la recerca de les seves arrels familiars però també de la seva passió, la música.

Fou a la capital de la Noguera on es forja la seva carrera musical, però també humana, en contacte amb la pagesia i en companyia de figures com Josep Pàmies de Balaguer o Josep Moret de Castellserà, amants declarats de la terra i l’ecologia, dels quals hauria après a respectar el treball manual, curós i pulcre, així com el respecte a la natura


Si bé el cantautor ha cultivat els seus discs a Balaguer, els ha duut fins a la gran ciutat, on ha tornat per ampliar la seva carrera musical i establir col·laboracions amb músics i artistes de diverses disciplines. Actualment viu entre Barcelona i Balaguer.

...I solidari

Blau també porta la seva música als hospitals, col·labora amb associacions del tercer sector i sempre que pot comparteix les seves cançons en l’àmbit comunitari:

Jo vaig descobrir la meva comunitat a Balaguer perquè a Barcelona no trobava el meu lloc i la música em va ajudar a establir-la, així doncs la raó de la música és la comunitat

Col·labora de manera activa amb entitats socials com AECC, SOS Refugiats, Música en vena en la qual es tracta d’humanitzar l’estada hospitalària a més de  20 centres de l’Estat espanyol i Univers Àgata, un projecte que vol sensibilitzar sobre el trastorn de l’Autisme a través de la cultura. És un dels creadors de l'associació Rodautors i el Festival Itinerant Rodautors.
 
L'anècdota rere el Blau
 
El nom artístic parteix d’una anècdota. Quan el Joan treballava a l’associació l’Estel de Balaguer, un dels usuaris tenia l'habilitat de veure la gent de colors i a en Joan el veia de color blau. En la mateixa setmana que estava pensant en el nom artístic, un amic que li feia classes de guitarra li va explicar que tenia Sinestèsia -condició en què es combinen diversos sentits en l'acte perceptiu- i els sons els veia en formes i colors. Li va explicar que a ell sempre l'havia vist com un cercle blau. Des d’aleshores adoptà aquest nom artístic.

Sortegem quatre entrades pel concert!

Des de Territoris us convidem a participar al concurs a través d'Instagram per guanyar entrades pel concert de Joan Blau d'aquest dissabte a Lleida! Trobareu les indicacions per participar al següent enllaç:

https://www.instagram.com/p/By0OGApHz5Z/

Molta sort!
 

Sortegem quatre entrades pel concert de Joan Blau!
comentaris